Με νέο PDK κιβώτιο η ανανεωμένη Porsche Panamera

Σχετικά άρθρα

Στις 24 του Νοέμβρη η Porsche θα παρουσιάσει την ανανεωμένη έκδοση της Panamera που θα έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο και μεγαλύτερες πίσω πόρτες για να διευκολύνει την είσοδο και την έξοδο των επιβατών των πίσω καθισμάτων.

Το ενεργό πλαίσιο του αυτοκινήτου θα γίνει πιο άκαμπτο, ενώ αλλαγές θα έχει η δομή του αμαξώματος, το σύστημα μετάδοσης κίνησης και το λογισμικό.

Στο εσωτερικό θα υπάρχει νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, οθόνη αφής 10,9″ και μια οθόνη αντίστοιχης διάστασης στη πλευρά του συνοδηγού -πρόσθετος εξοπλισμός- μέσω της οποίας ο συνεπιβάτης μπορεί να ελέγξει το σύστημα πλοήγησης και τα πολυμέσα, ενώ μπορεί να προβάλει video ακόμη και όταν η Panamera κινείται, με την Porsche να τοποθετεί σε αυτή ειδικό φίλτρο που αποτρέπει την απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Επίσης θα εξοπλίζεται με σύστημα τετραδιεύθυνσης, καινοτόμο ενεργή αερανάρτηση, torque vectoring, με νέο PDK κιβώτιο, με την plug-in υβριδική έκδοση Turbo E-Hybrid που θα αποδίδει 660 άλογα με 900 Nm ροπής. Αυτή θα συνδυάζει έναν αναβαθμισμένο V8 4,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, ενσωματωμένος στο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο ηλεκτροκινητήρας παράγει κοντά στα 190 άλογα, 55 περισσότερα από τον τωρινό, με την μπαταρία να αυξάνεται από τις 17,9 kWh στις 25,9 kWh, προσφέροντας ηλεκτρική αυτονομία 85 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP.

Η μπαταρία ζυγίζει 300 κιλά, 22 κιλά περισσότερο από τη προηγούμενη και φορτίζει με φορτιστή έως 11 kW. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 3,1 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 315 χλμ/ώρα.

Η βασική έκδοση θα φορά τον αναβαθμισμένο twin-turbo V6 κινητήρα 2,9 λίτρων που από τα 330 άλογα θα αποδίδει 358 άλογα. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 5,2 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 291 χλμ/ώρα (από 270 χλμ/ώρα).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla σταμάτησε να δέχεται κρατήσεις για το Cybertruck

Στις 30 Νοεμβρίου η Tesla έχει προγραμματίσει μια εκδήλωση για την παράδοση των πρώτων Cybertruck στους πελάτες της, και στο micro-site του μοντέλου δείχνει...

Ελβετός αντιπρόσωπος βγάζει στην αγορά το Peugeot 208 Rallye

Εάν είσαι λάτρης των hot hatches θα αγαπήσεις το Peugeot 208 Rallye που δημιούργησε ο αντιπρόσωπος της Peugeot, Garages Hotz SA, μια αντιπροσωπεία στο...