H Volvo έφερε το EX30 στην Αθήνα

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του καλοκαιριού, η Volvo αποκάλυψε το EX30 και χθες η σουηδική εταιρία το έφερε σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης για να το παρουσιάσει σε 600 και πλέον καλεσμένους.

Είχε προηγηθεί η δημοσιογραφική παρουσίαση από τους ιθύνοντες της εταιρίας στη χώρα μας, όπου μας έγινε γνωστό ότι -αν πάνε όλα σύμφωνα με τον προγραμματισμό- τα πρώτα αυτοκίνητα θα έρθουν στην Ελλάδα στα τέλη Ιανουαρίου του 2024, ώστε να μπουν στις εκθέσεις της εταιρίας τον Φεβρουάριο, και οι παραδόσεις στους πελάτες να ξεκινήσουν τον Μάρτιο του ερχόμενου έτους.

Το νέο μικρό ηλεκτρικό crossover της Volvo τοποθετείται κάτω από το XC40 και βασίζεται στην SEA2 πλατφόρμα της Geely, την ίδια που χρησιμοποιούν τα Zeekr X και Smart #1. Το EX30 έχει μήκος 4,233 μέτρα, πλάτος 1,837 μέτρα, ύψος 1,555 μέτρα, με το μεταξόνιο του να αγγίζει τα 2,65 μέτρα. Το βάρος του ξεκινά από τα 1.830 κιλά και προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις. Στην έκδοση Single Motor υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα, απόδοσης 272 ίππων με 343 Nm ροπής, που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα.

Διαθέτει LFP μπαταρία 49 kWh που χαρίζει αυτονομία έως 344 χλμ ανά φόρτιση (WLTP). Η έκδοση Single Motor Extended Rang φορά τον ίδιο κινητήρα απόδοσης 272 ίππων με 343 Nm ροπής, αλλά χάρη στη NMC μπαταρία των 64 kWh έχει αυτονομία 480 χλμ ανά φόρτιση (WLTP), με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 5,3 δευτερόλεπτα.

Η έκδοση Twin Motor Performance φορά την NMC μπαταρία με αυτονομία 426 χλμ. (WLTP) και έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον μπροστά και έναν στον πίσω άξονα, που αποδίδουν συνδυαστικά 428 άλογα με 543 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,6 δευτερόλεπτα, χρόνος που το κάνει το γρηγορότερο Volvo όλων των εποχών.

Η τελική ταχύτητα όλων των εκδόσεων περιορίζεται στα 180 χλμ/ώρα, με την NMC μπαταρία να υποστηρίζει ταχυφορτιστή έως και 153 kW που την φορτίζει από το 10% έως το 80% σε περίπου 25 λεπτά. Η LFP μπαταρία υποστηρίζει ταχυφόρτιση έως και 134 kW, απαιτώντας 26 λεπτά για να φορτίσει από το 10% έως το 80%.

Διάβασε αναλυτικά

Επίσημο: Volvo EX30 [Τιμές]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διακοπή της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα στα Λιμανάκια

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Λ. Βάρκιζας – Σουνίου στη θέση Λιμανάκια ανακοίνωσε η Τροχαία για την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024. Συγκεκριμένα, λόγω εκτέλεσης...

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...