Η Ford σταματά την κατασκευή του εργοστασίου μπαταριών στο Μίσιγκαν εν μέσω απεργίας της UAW

Σχετικά άρθρα

Η Ford ανακοίνωσε ότι στις 25 Σεπτεμβρίου ανέστειλε την κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής μπαταριών στην πόλη Μάρσαλ του Μίσιγκαν. Η αμερικάνικη εταιρία έχει κάνει γνωστό ότι το κόστος του εν λόγω εργοστασίου θα αγγίξει τα 3,5 δισ. δολάρια, με τη Ford να ανέφερε ότι έχει ανησυχίες σχετικά με την ικανότητά της να λειτουργήσει με οικονομικό όφελος και ανταγωνιστικά το εργοστάσιο, σε μια εποχή που διεξάγει ευρύτερες διαπραγματεύσεις για τα συμβόλαια με το εργατικό σωματείο United Auto Workers (UAW).

Η απόφαση έρχεται μετά από μήνες διαφωνιών με τους ντόπιους, τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο σχετικά με την προγραμματισμένη χρήση της τεχνολογίας μπαταριών φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) από την κινεζική CATL, και την απεργία των εργαζομένων της αυτοκινητοβιομηχανίας που βρίσκεται τώρα στη δεύτερη εβδομάδα.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της Ford, T.R. Reid είπε:

Διακόπτουμε τις εργασίες και θα περιορίσουμε τις δαπάνες για την κατασκευή στο Μάρσαλ μέχρι να είμαστε σίγουροι για την ικανότητά μας να διευθύνουμε ανταγωνιστικά το εργοστάσιο.

Πρόσθεσε ότι η επιχειρηματική απόφαση της Ford βασίστηκε σε πλήθος εκτιμήσεων, χωρίς ωστόσο να αναφέρει εάν η συνεχιζόμενη απεργία των εργαζομένων του σωματίου UAW ήταν ένας παράγοντας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μάθε τα πάντα για το Tesla Cybertruck

Η Tesla ξεκίνησε τις παραδόσεις του Cybertruck και έκανε γνωστές όλες του τις πληροφορίες, με το αυτοκίνητο στη κορυφαία έκδοση του να αποδίδει 845...

Aνοίγουν περισσότερες αιτήσεις για το “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αριθμό 358265/Β’ 6700/217-11-2023, με την οποία τροποποιήθηκε η Προκήρυξη της δράσης "Κινούμαι Ηλεκτρικά - Β...