H Ford μειώνει σημαντικά την παραγωγή του ηλεκτρικού F-150 Lightning

Σχετικά άρθρα

Το βλέπαμε να έρχεται και τώρα η απόφαση έχει πράγματι ληφθεί. Η ζήτηση για το αμιγώς ηλεκτρικό F-150 Lightning στην αγορά της Αμερικής είναι απογοητευτική, σε τέτοιο βαθμό που η Ford πρέπει να παρέμβει.

Ήδη από τον Οκτώβριο, υπήρχαν φήμες ότι η Ford σκέφτεται να κάνει κάτι με την παραγωγή του αμερικάνικου ηλεκτρικού pickup, καθώς η συνέχιση αυτής δεν ήταν βιώσιμη. Τα τριμηνιαία στοιχεία αποκάλυψαν την τεράστια πτώση στις πωλήσεις και έτσι τους επόμενους έξι μήνες η Ford θα μειώσει στο μισό την παραγωγή του F-150 Lightning.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο του 2024, η Ford θα παράγει περίπου 1.600 αυτοκίνητα την εβδομάδα, όταν το εν λόγω εργοστάσιο στην αμερικανική πολιτεία του Μίσιγκαν παράγει σήμερα κατά μέσο όρο 3.200 αυτοκίνητα εβδομαδιαίως, καθώς είχε αρχικό στόχο να παράγονται 150.000 F-150 Lightning ετησίως.

Σε επίσημη τοποθέτηση της, η Μπλε Οβάλ εταιρία αναφέρει ότι η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στη κατάσταση που επικρατεί στην μεταβαλλόμενη αγορά, κάτι που αποτελεί πισωγύρισμα για την αμερικανική εταιρία. Η Ford είχε επενδύσει έναν πακτωλό χρημάτων στην ανάπτυξη του ηλεκτρικού pickup της και οι προσδοκίες ήταν υψηλές.

Από τις γραμμές παραγωγής του ίδιου εργοστασίου βγαίνουν επίσης και τα pickups με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με τη ζήτηση για αυτά τα να παραμένει αμετάβλητη και έτσι η παραγωγή συνεχίζεται με πλήρη ταχύτητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Skoda μας δείχνει τα σκίτσα του Enyaq RS Race concept

H Skoda ετοιμάζει το Enyaq RS Race concept, ένα αγωνιστικό πρωτότυπο που βασίζεται στο Enyaq Coupe vRS και διερευνά τις δυνατότητες βιωσιμότητας στον μηχανοκίνητο...

Η VW αναβαθμίσει το ID.3 και δυναμώνει το ID.3 Pro S

Έχουν περάσει μόλις 14 μήνες από τότε που η Volkswagen κυκλοφόρησε το ανανεωμένο ID.3 και η γερμανική εταιρία έκανε σήμερα γνωστό πως αναβαθμίζει ξανά...

Η Kia teasάρει το EV6 facelift

Τρία σχεδόν χρόνια μετά το λανσάρισμα του EV6, η Kia προετοιμάζεται για την ανανεωμένη εκδοχή του αμιγώς ηλεκτρικού της μοντέλου, ώστε να το διατηρήσει...