Η Tesla ανακαλεί 2+ εκατ. αυτοκίνητά της

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα από από 2 εκατομμύρια Model S, Model X, Model 3 και Model Y ανακαλεί η Tesla, προκειμένου να επιδιορθώσει πρόβλημα στο Autopilot, με το πρόβλημα να λύνεται με την over-the-ari εγκατάσταση νέου λογισμικού.

Η ανάκληση έρχεται μετά από διετή έρευνα από τις ρυθμιστικές αρχές ασφάλειας αυτοκινήτου των ΗΠΑ για μια σειρά ατυχημάτων, ορισμένα εξ αυτών θανατηφόρα, που συνέβησαν ενώ το Autopilot ήταν ενεργοποιημένο. 

Η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) άνοιξε έρευνα τον Αύγουστο του 2021 για το Autopilot μετά τον εντοπισμό περισσότερων από 12 ατυχημάτων στα οποία τα μοντέλα της Tesla χτύπησαν σταματημένα οχήματα έκτακτης ανάγκης. Η NHTSA δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα της έρευνάς της, η Tesla εξέδωσε την ανάκληση αφού ο οργανισμός διαπίστωσε ότι “ο μοναδικός σχεδιασμός του συστήματος Autopilot της Tesla μπορεί να παρέχει ανεπαρκή έλεγχο εμπλοκής και χρήσης του οδηγού που μπορεί να οδηγήσει σε προβλέψιμη κακή χρήση του συστήματος”.

Η ανάκληση επηρεάζεται Model S, Model X, Model 3 και Model Y που κατασκευάστηκαν μεταξύ 5 Οκτωβρίου 2012 έως και 7 Δεκεμβρίου 2023.

Η ενημέρωση λογισμικού περιλαμβάνει πρόσθετους ελέγχους και ειδοποιήσεις “για να ενθαρρύνει περαιτέρω τον οδηγό να τηρεί την ευθύνη της συνεχούς οδήγησης κάθε φορά που ενεργοποιείται το Autosteer”, αναφέρουν τα έγγραφα. Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων έχουν αρχίσει ήδη να λαμβάνουν ειδοποιήσεις προκειμένου να ενημερώσουν το λογισμικό τους.

Οι υποστηρικτές της ασφάλειας του αυτοκινήτου εδώ και χρόνια ζητούν αυστηρότερη ρύθμιση του Autopilot, το οποίο εντοπίζει κυρίως εάν τα χέρια του οδηγού βρίσκονται στο τιμόνι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...