Αυστραλία: Κάποιος είναι πρόθυμος να πληρώσει 6,16 εκατ. ευρώ για να αγοράσει αυτή την πινακίδα κυκλοφορίας

Σχετικά άρθρα

Ο οίκος δημοπρασιών Lloyds έχει αναλάβει την πώληση της πινακίδας κυκλοφορίας “1” από την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία και με την δημοπρασία να ολοκληρώνεται στις 27 Ιανουαρίου 2024, ήδη κάποιος έχει κάνει προσφορά 10.010.000 δολαρίων Αυστραλίας (6.164.000 ευρώ).

Η συγκεκριμένη πινακίδα δεν έχει ξαναβγεί σε δημοπρασία και εκδόθηκε για πρώτη φορά για τον πρώτο αστυνομικό επίτροπο της πολιτείας, προτού ο Sir Frederick Stewart, ο ιδρυτής πρόεδρος της Australian National Airways, την αποκτήσει τη δεκαετία του ’30.

Μετά τον θάνατό του το 1961, η σύζυγός του ανέλαβε την ιδιοκτησία της, με την Lady (Majorie) Stewart να πεθαίνει το 2000. Από τότε αρκετοί ήταν εκείνοι που περίμεναν πως και πως την ώρα που θα έβγαινε σε δημοπρασία η συγκεκριμένη πινακίδα για να την αποκτήσουν.

Από το 1910 έως το 1937, κάθε αυστραλιανή πολιτεία εξέδιδε πινακίδες κυκλοφορίας αριθμητικά. Αυτές ξεκινούσαν με το 1 και έφταναν έως το 274-000. Το 2017 η πινακίδα με τον αριθμό “4” της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας πουλήθηκε για 2,45 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...