Μπορεί το υδρογόνο να είναι το μέλλον της F1;

Σχετικά άρθρα

Η Formula 1, η FIA και το Extreme H θα συνεργαστούν από το 2025, δημιουργώντας μια κοινή τεχνική ομάδα εργασίας, την Hydrogen Working Group, που σχεδιάζει να αξιολογήσει τις εξελίξεις και τις πιθανές εφαρμογές της τεχνολογίας υδρογόνου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Σκοπός της ομάδας εργασίας είναι να παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η τεχνολογία υδρογόνου, με ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο ενσωμάτωσής της στις κυψέλες καυσίμου και στα συστήματα μπαταριών που θα χρησιμοποιηθούν στο πρώτο σασί Extreme H που θα κατασκευάσει η Spark.

Η ομάδα θα εξετάσει επίσης τις υποδομές των χώρων διεξαγωγής αγώνων, τη μεταφορά, τη φόρτιση, την αποθήκευση και τη διαχείριση, καθώς και τις επιπτώσεις στην ασφάλεια από την υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας.

Ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της F1 Pat Symonds θα συμμετέχει στην ομάδα εργασίας για το υδρογόνο, η οποία περιλαμβάνει επίσης τη FIA, που εκπροσωπείται από τον διευθυντή μονοθέσιων Νικόλα Τομπάζη, και τον Mark Grain, τεχνικό διευθυντή του Extreme E, με το πρωτάθλημα Extreme H να ξεκινά το 2025 και να αντικαθιστά το Extreme E.

Η σειρά εκτός δρόμου, η οποία ξεκίνησε το 2021, ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 2022 ότι το Extreme H θα είναι συμπληρωματικό του Extreme E και ότι θα διεξάγεται στα ίδια αγωνιστικά Σαββατοκύριακα.

Ωστόσο, η ανακοίνωση των σχεδίων για τη δημιουργία της κοινής ομάδας εργασίας υδρογόνου επιβεβαίωσε ότι το Extreme E θα “μεταβεί” πλέον από την ηλεκτρική ενέργεια στο υδρογόνο από το 2025.

Το άθλημά μας έχει παράδοση να φέρνει τις νέες τεχνολογίες στο προσκήνιο της αντίληψης του κοινού σε απίστευτα σύντομα χρονικά διαστήματα. Το κάνουμε αυτό με το να είμαστε ανοιχτόμυαλοι σε όλες τις λύσεις και να αγκαλιάζουμε τη διαλειτουργική μηχανική.

Με το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής στο μυαλό όλων, είμαστε αφοσιωμένοι στη προώθηση της βιωσιμότητας και στη έρευνα για όλους τους τομείς αποδέσμευσης από τον άνθρακα στον τομέα της κινητικότητας. Πρέπει να συμπεριλάβουμε τα βιώσιμα υγρά υδρογονανθράκων, τον εξηλεκτρισμό και το υδρογόνο,

δήλωσε ο Pat Symonds.

Ο Τομπάζης από τη μεριά του είπε:

Ως το κυβερνητικό όργανο τόσο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 της FIA όσο και για το επερχόμενο Πρωτάθλημα FIA Extreme H το 2025, καλωσορίζουμε αυτήν την τελευταία συνεργασία. Το Τεχνικό Τμήμα της FIA έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία στον τομέα της τεχνολογίας υδρογόνου και θα τη διαθέσει στην ομάδα εργασίας μαζί με την εξειδίκευσή της στο αγωνιστικά θέματα, στην ασφάλεια και στη νομοθέτηση. Όπως συμβαίνει ήδη σε όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες της FIA, θα αντλήσουμε όσα μάθουμε από αυτή τη συνεργασία προς όφελος του σπορ και της κινητικότητας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...