BMW i8 με 16 κυλίνδρους, 880 ατμοσφαιρικά άλογα και κόφτη στις 14.800 σ.α.λ

Σχετικά άρθρα

Το BMW i8 έχει εντυπωσιακό σχεδιασμό αλλά δεν ξεχωρίζει για τις επιδόσεις του, εξαιτίας του υβριδικού 1.500άρη κινητήρα του. Ωστόσο η αυστριακή αγωνιστική ομάδα Team Edlinger ενδεχομένως να έχει κατασκευάσει το απόλυτο i8 και αυτό γιατί έχει πετάξει τον υβριδικό κινητήρα και έχει τοποθετήσει τέσσερις ατμοσφαιρικούς κινητήρες 1.000 κ.εκ από την μοτοσυκλέτα HP4 Race.

Ο κάθε κινητήρας είναι τοποθετημένος σε κάθε τροχό και αποδίδει 220 άλογα, κάτι που σημαίνει πως το αυτοκίνητο παράγει 880 άλογα, με το βάρος του να περιορίζεται στα μόλις 1.000 κιλά.

Οι κινητήρες έχουν όριο περιστροφής τις 14.800 σ.α.λ και για να λειτουργήσουν αρμονικά, απαιτείται μεγάλη επεξεργαστική ισχύς. Γι’αυτό υπάρχουν 12 συσκευές ελέγχου, με το αυτοκίνητο να μπορεί να είναι προσθιοκίνητο, πισωκίνητο ή τετρακίνητο, επειδή ο κάθε κινητήρας ελέγχεται ξεχωριστά. Επιπλέον, το BMW i8 λειτουργεί με 100% συνθετικά καύσιμα.

Τα φρένα του αυτοκινήτου αποτελούνται από κεραμικούς δίσκους με 6πίστονες δαγκάνες μπροστά και 4πίστονες πίσω, υπάρχει αγωνιστικό ρυθμιζόμενο ABS, η εξάτμιση είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο, με την ανάρτηση του να είναι ρυθμιζόμενη.

Το αυτοκίνητο που θα συμμετάσχει σε αγώνες αναβάσεων, έχει άκρως επιθετικό bodykit που έχει σχεδιαστεί για τη μεγιστοποίηση της κάθετης αεροδυναμικής πίεσης, με το cockpit να σχεδιάστηκε με βάση τα LMP1 αγωνιστικά. Το όχημα έχει δομή σύγκρουσης που αποτελείται από τέσσερα crash boxes από CFRP με κηρήθρες αλουμινίου εγκατεστημένες περιμετρικά, που εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή ασφάλεια για τον οδηγό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...