Και νέα μείωση της παραγωγής του ηλεκτρικού Ford F-150 για χάρη των βενζινοκίνητων Ranger και Bronco

Σχετικά άρθρα

Παρά το γεγονός ότι το F-150 Lightning ήταν το best-selling αμιγώς ηλεκτρικό pickup της Αμερικής το 2023, με 24.165 πωλήσεις πέρυσι αυξημένες κατά 54,7% σε σχέση με το 2022 (15.617 μονάδες), η Ford βλέπει σημαντική επιβράδυνση της ζήτησης για το αμιγώς ηλεκτρικό F-150 στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Ωστόσο, η Μπλε Οβάλ εταιρία θα προσθέσει και τρίτη βάρδια στο εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, δημιουργώντας έτσι σχεδόν 900 νέες θέσεις εργασίας.

Αυτοί οι υπάλληλοι θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην ενίσχυση της παραγωγής των Bronco και Ranger, ενώ ταυτόχρονα περίπου 1.400 εργαζόμενοι -που είναι περίπου τα 2/3 του εργατικού δυναμικού που απασχολείται επί του παρόντος στο εργοστάσιο του F-150 Lightning, είτε θα συνταξιοδοτηθούν είτε θα τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου οι 700 θα μετακινηθούν στη γραμμή παραγωγής για τα Bronco και Ranger, ενώ οι υπόλοιποι θα τοποθετηθούν σε άλλους ρόλους στο εργοστάσιο Rouge ή σε άλλες εγκαταστάσεις στο Μίσιγκαν ή θα επωφεληθούν από το ειδικό πρόγραμμα κίνητρων συνταξιοδότησης.

Έτσι, η Ford θα μειώσει την εβδομαδιαία παραγωγή του F-150 Lightning μέσα στο 2024, από 3.200 οχήματα την εβδομάδα σε 1.600 την εβδομάδα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ford, Jim Farley, να τονίζει ότι η ζήτηση για αυτό δεν έχει αυξηθεί όσο περίμενε.

Ο Farley απέδωσε αυτή την μείωση στις υψηλές τιμές αγοράς και τις ανεπαρκείς υποδομές φόρτισης, που έχουν αποθαρρύνει τους καταναλωτές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...