H Hyundai φέρνει το Casper στην Ευρώπη στα τέλη του 2024

Σχετικά άρθρα

Το φθινόπωρο του 2021 η Hyundai κυκλοφόρησε το Casper στην αγορά της Κορέας, με το μοντέλο να γίνεται αμέσως επιτυχημένο εμπορικά, καθώς την πρώτη ημέρα της έναρξης των παραγγελιών η εταιρία δέχτηκε 18.940 κρατήσεις.

Το αυτοκίνητο είναι ένα A-SUV, καθώς βασίζεται στην K1 πλατφόρμα, την ίδια που χρησιμοποιούν τα Hyundai i10 και Kia Picanto, και έχει μήκος 3.595 χλστ., πλάτος 1.595 χλστ., ύψος 1.575 χλστ., με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2,4 μέτρα.

Στη Νότια Κορέα, το Casper προσφέρεται με δύο τρικύλινδρους κινητήρες βενζίνης, τον 1.000άρη ατμοσφαιρικό, απόδοσης 76 ίππων και τον 1.000άρη T-GDI, απόδοσης 100 ίππων.

Φαίνεται, όμως, ότι η Hyundai ετοιμάζεται να φέρει το μοντέλο και στην Ευρώπη, αλλά αυτή τη φορά μόνο με ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, ώστε να τεθεί απέναντι στο Dacia Spring και το νέο Citroen e-C3.

Το Casper θα μπορούσε ενδεχομένως να δανειστεί το ηλεκτρικό του σύνολο από το Kia Ray EV, το οποίο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με τα i10 και Picanto. Το Ray διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στον εμπρός άξονα, απόδοσης 86 ίππων και μια μπαταρία 35,2 kWh, για αυτονομία έως 210 χλμ.

Τα αποκαλυπτήρια του αναμένονται προς τα τέλη του τρέχοντος έτους, καθώς αυτές τις ημέρες η εταιρία πραγματοποιεί χειμερινές δοκιμές στη Σκανδιναβία, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσε να ολοκληρώνει τη διαδικασία έγκρισης για την Ευρώπη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...