Μάθε τα πάντα για τη νέα Lancia Ypsilon

Σχετικά άρθρα

Μετά την προεπισκόπηση στις αρχές του μήνα, η Lancia αποκάλυψε σήμερα με κάθε επισημότητα τη νέα -τέταρτη- γενιά της Ypsilon, όντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της ιταλικής εταιρίας.

Η Lancia παρουσίασε τη νέα Ypsilon στην ειδική έκδοση Edizione Limitata Cassina και αφορά αποκλειστικά την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του. Η παραγωγή της εν λόγω έκδοσης θα περιοριστεί σε μόλις 1.906 αυτοκίνητα, προς τιμήν του έτους ίδρυσης της μάρκας.

Διαστάσεις

Η Lancia Yspilon βασίζεται στην eCMP πλατφόρμα της Stellantis, και το μήκος της αγγίζει τα 4,08 μέτρα, το πλάτος τα 1,76 μέτρα, και το ύψος τα 1,44 μέτρα.

Τα νούμερα αυτά αντιπροσωπεύουν μια αύξηση 240 χλστ. στο μήκος, 120 χλστ. στο πλάτος, και μια μείωση 70 χλστ. στο ύψος σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο που παρουσιάστηκε πριν 14 χρόνια. Το βάρος της ηλεκτρικής έκδοσης του μοντέλου ανακοινώνεται στα 1.584 κιλά.

Ηλεκτροκινητήρας/Φόρτιση

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Ypsilon διαθέτει το ίδιο σύνολο με τα Peugeot e-208 και Opel Corsa Electric. Έτσι, το ιταλικό μοντέλο κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον εμπρός άξονα, απόδοσης 115 kW (156 ίππων ) και 260 Nm ροπής.

Η ενέργεια αντλείται από μια μπαταρία 51 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία έως και 403 χλμ. (WLTP), καθώς η συνδυασμένη κατανάλωση ενέργειας ανακοινώνεται στα 14,3 με 14,6 kWh ανά 100 χλμ. Για τη φόρτιση και με DC φορτιστή, η μπαταρία μπορεί να φτάσει από το 20 στο 80% σε 24 λεπτά, αποκτώντας αυτονομία 100 χλμ σε 10 λεπτά φόρτισης.

Εμφάνιση

Αισθητικά, η νέα Ypsilon είναι το πρώτο μοντέλο της νέας στιλιστικής γλώσσας της Lancia και ενσωματώνει τη φωτιζόμενη έκδοση της μάσκας “calice” και τα στρογγυλά πίσω φώτα εμπνευσμένα από την εμβληματική Lancia Stratos.

Αυτά τα χαρακτηριστικά τα είδαμε στο πρωτότυπο Pu+Ra HPE, και θα είναι κοινά σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου της νέας Gamma (SUV) και της Delta (hatchback).

Εσωτερικό

Στο εσωτερικό του φέρει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας S.A.L.A. (Sound Air Light Augmentation), το οποίο περιγράφεται ως μια διαισθητική και αβίαστη τεχνολογία για ευκολότερη ζωή εντός του αυτοκινήτου.

Όπως αναφέρει η Lancia, το S.A.L.A. έχει στόχο την απλοποίηση της ψηφιακής εμπειρίας και σου δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσεις το περιβάλλον του αυτοκινήτου, απλά αγγίζοντας ένα κουμπί ή με τη φωνή σου, αλλάζοντας τις λειτουργίες του ήχου, του κλιματισμού και του φωτισμού.

Αυτό λειτουργεί σε ένα πλήρως προσαρμόσιμο σύστημα που βασίζεται σε widgets. Διαθέτει δύο οθόνες 10,25 ιντσών, με την αρχική σελίδα να λειτουργεί ως κεντρικός πίνακας ελέγχου για τον ήχο, τον κλιματισμό και τον φωτισμό, επιτρέποντας την εξατομίκευση της ατμόσφαιρας του αυτοκινήτου.

Συστήματα ασφαλείας

Η Lancia είναι περήφανη για τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού (ADAS), λέγοντας ότι η Ypsilon είναι το μόνο μοντέλο στην κατηγορία του που διαθέτει στάνταρ δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Επιστροφή στην Ευρώπη

Η νέα Ypsilon σηματοδοτεί την επιστροφή της μάρκας στην Ευρώπη. Από το πρώτο εξάμηνο του 2024, η Lancia θα εισέλθει στην Ευρώπη με ένα δίκτυο άνω των 70 νέων αντιπροσώπων σε ισάριθμες μεγάλες πόλεις.

Οι πρώτες αγορές που θα εμπλακούν, στα μέσα του 2024, θα είναι το Βέλγιο και η Ολλανδία, ακολουθούμενες από τη Γαλλία και την Ισπανία, με την Γερμανία να ακολουθεί το 2025.

Τιμή

Η νέα Ypsilon στην ειδική έκδοση Edizione Limitata Cassina είναι διαθέσιμη για παραγγελία από σήμερα στην Ιταλία με τιμή στα 39.999 ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...