Formula 1 και FIA για τις καταγγελίες κατά του Christian Horner

Σχετικά άρθρα

Η Formula 1 και η FIA εξέδωσαν ανακοινώσεις για τις καταγγελίες εναντίον του επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, ο οποίος δίνει μάχη για να σώσει τη θέση του στην αυστριακή ομάδα. Η μητρική εταιρεία της Red Bull ανακοίνωσε στις 5 Φεβρουαρίου τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για τη συμπεριφορά του 50χρονου Βρετανού, ύστερα από αδιευκρίνιστες καταγγελίες εναντίον του, με τη διαδικασία να συνεχίζεται μέχρι σήμερα και τον Horner να αρνείται ότι έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα.

Η FOM, ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της F1 στην ανακοίνωσή της εκφράζει την ελπίδα “ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό, μετά από δίκαιη και ενδελεχή διαδικασία”. Η FIA από τη μεριά της επισημαίνει ότι “παραμένει δεσμευμένη στην διατήρηση των υψηλότερων στάνταρ ακεραιότητας, δικαιοσύνης και περιεκτικότητας στο άθλημα”. Και οι δύο αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν θα προβούν σε περαιτέρω σχόλια, μέχρι να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα.

Ούτε η εταιρεία ενεργειακών ποτών ούτε η ομάδα της Red Bull έχουν δώσει λεπτομέρειες για τις καταγγελίες, μολονότι αναφορές ΜΜΕ κάνουν λόγο για ανάρμοστη και ελεκτική συμπεριφορά προς γυναίκα συνάδελφο, με τον Horner να στέλνει σε αυτή ορισμένες φωτογραφίες. O Horner επιμένει στην αθωότητά του και συνεργάζεται με τη διαδικασία. Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου η ακρόαση του Horner στο Λονδίνο με ανεξάρτητο δικηγόρο διήρκεσε σχεδόν οκτώ ώρες.

Ο Βρετανός πρόκειται να δώσει το παρών στις δοκιμές ενόψει της νέας σεζόν της Formula 1 που θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα (21-23/2) στο Μπαχρέιν και είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί σε τακτική συνέντευξη τύπου της FIA με άλλους επικεφαλής ομάδων την Πέμπτη πριν από το εναρκτήριο GP της σεζόν, το οποίο θα διεξαχθεί στην ίδια πίστα το Σάββατο 2 Μαρτίου.

Εάν ο Horner αναγκαστεί να αποχωρήσει από τη Red Bull, ο αντίκτυπος για τη Formula 1 θα ήταν τεράστιος. Υπό την ηγεσία του, η αυστριακή ομάδα έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα κατασκευαστών και επτά τίτλους οδηγών. Ο Horner είναι ο μακροβιότερος επικεφαλής ομάδας στη Formula 1, ενώ ήταν μακράν ο νεότερος, όταν ανέλαβε τα ηνία της Red Bull, από την είσοδό της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2005.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...