Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού Mini Countryman στο εργοστάσιο της BMW στη Λειψία

Σχετικά άρθρα

Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της παραγωγής του Countryman με κινητήρα εσωτερικής καύσης, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση ξεκίνησε να βγαίνει τώρα από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της BMW στη Λειψία.

Μετά τη σταδιακή διακοπή της παραγωγής του BMW i3, το εν λόγω εργοστάσιο υποδέχεται ένα ακόμη αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, και τώρα κατασκευάζει τέσσερα μοντέλα με τρεις τύπους συστημάτων κίνησης από δύο μάρκες, όλα σε μία ενιαία γραμμή παραγωγής: πρόκειται για τα BMW Σειρά 1, Σειρά 2 Active Tourer και Σειρά 2 Gran Coupe και το Mini Countryman, τόσο στην αμιγώς ηλεκτρική όσο και στην έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Για να καταστεί δυνατή η παραγωγή έως και 350.000 οχημάτων ετησίως -100.000 περισσότερα από ό,τι προηγουμένως- το εργοστάσιο της Λειψίας αναβαθμίζεται συνεχώς από το 2018, με εκτεταμένες προσθήκες και βελτιώσεις στο τμήμα αμαξωμάτων, το βαφείο, τη συναρμολόγηση και τα logistics.

Ο κύριος μοχλός για την αύξηση του όγκου παραγωγής είναι το Countryman. Κατά τη διάρκεια του 2024, η παραγωγή θα αυξηθεί σε σχεδόν 500 μονάδες την ημέρα -πλέον των 800 περίπου οχημάτων BMW που κατασκευάζονται εκεί.

Το εργοστάσιο της Λειψίας τέθηκε για πρώτη φορά σε λειτουργία το 2005 με περίπου 2.600 εργαζόμενους στην παραγωγή. 19 χρόνια αργότερα, ο αριθμός τους υπερβαίνει τις 7.000. Όλο αυτό το διάστημα, η ανάπτυξη του εργοστασίου είναι σταθερή και αξιοσημείωτη. Η έναρξη των νυχτερινών βαρδιών στη συναρμολόγηση αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην ιστορία του εργοστασίου.

Με την έναρξη της παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού Countryman, το εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία θα διαχειρίζεται ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής για τις μπαταρίες, η οποία αποτελείται από τρία στάδια: επίστρωση κυψελών, παραγωγή μονάδων και συναρμολόγηση μπαταριών. Οι διαδικασίες και στα τρία αυτά στάδια ενισχύονται αυτή τη στιγμή με τη λειτουργία πέντε γραμμών επίστρωσης κυψελών, τριών για την παραγωγή μονάδων και δύο για τη συναρμολόγηση μπαταριών υψηλής τάσης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...