Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Σχετικά άρθρα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo και θα λανσαριστεί τον ερχόμενο Μάιο.

Η μάρκα Onvo είναι μια επέκταση στο χαρτοφυλάκιο της Nio, και στοχεύει σε αγοραστές οικογενειακών αυτοκινήτων. Θα είναι μια μάρκα μαζικής αγοράς, αλλά όχι μια μάρκα χαμηλής ή μεσαίας κατηγορίας.

Το πρώτο της μοντέλο πρόκειται να είναι αντίπαλος του Tesla Model Y, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην Κίνα μέχρι το τέλος του 2024. Το αυτοκίνητο αναμένεται να είναι φθηνότερο από το Model Y και θα υποστηρίζει την πατενταρισμένη τεχνολογία αλλαγής μπαταριών της Nio.

Το όνομα Onvo -Ledao στα κινέζικα- κατοχυρώθηκε από τη Nio το 2022, και μέχρι τώρα, η Nio αναφερόταν στη νέα της μάρκα ως Alps, ήτοι μια εσωτερική κωδική ονομασία που χρησιμοποιήθηκε από την στιγμή της ίδρυσης της και ανάπτυξης του πρώτου της αυτοκινήτου, του L60.

Ο Li ανέφερε ότι το όνομα επιλέχθηκε προσεκτικά, με τη Nio να οριστικοποιεί τα αγγλικά και κινέζικα ονόματα το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Διάβασε ακόμα

Η Nio θα προσφέρει ηλεκτρικό μοντέλο στην Ευρώπη με τιμή κάτω των 30.000 ευρώ

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...