Με μπαταρίες της BYD το πρώτο μοντέλο της Onvo, της νέας μάρκας της Nio

Σχετικά άρθρα

Η Nio έχει επιβεβαιώσει ότι ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo και θα λανσαριστεί τον ερχόμενο Μάιο.

Η Onvo είναι μια επέκταση στο χαρτοφυλάκιο της Nio και στοχεύει σε αγοραστές οικογενειακών αυτοκινήτων. Θα είναι μια μάρκα μαζικής αγοράς, αλλά όχι μια μάρκα χαμηλής ή μεσαίας κατηγορίας.

Το πρώτο μοντέλο της θα είναι ένα SUV που -σύμφωνα με την εταιρία- θα τεθεί απέναντι στο Tesla Model Y και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην Κίνα μέχρι το τέλος του 2024.

Το μοντέλο, γνωστό ως L60, θα προσφέρεται με δύο πακέτα μπαταριών. Η πρώτη, της βασικής έκδοσης, θα είναι φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP), θα έχει χωρητικότητα 60 kWh και θα παρέχεται από τη θυγατρική της BYD, την FinDreams.

Η δεύτερη μπαταρία, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι είτε 85 kWh είτε 90 kWh, θα παρέχεται από την CALB, η οποία είναι σημαντικός προμηθευτής της Nio και αναμένεται να υποστηρίζει την πατενταρισμένη τεχνολογία αλλαγής μπαταριών της.

Η Nio σχεδίαζε αρχικά να παράγει η ίδια τις μπαταρίες για την Onvo, αλλά εγκατέλειψε αυτά τα σχέδια τον περασμένο Δεκέμβριο για να μειώσει το κόστος.

Μιλώντας για αυτό, οι τιμές για το Onvo L60 δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά αναμένεται να ξεκινά από περίπου 220.000 γιουάν (28.300 ευρώ), ενώ όσοι επιλέξουν τη συνδρομητική υπηρεσία μπαταρίας θα μπορούσαν να επωφεληθούν από χαμηλότερη αρχική τιμή, που εκτιμάται ότι θα είναι στα 170.000 γιουάν (21.900 ευρώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κίνα, η Nio είναι αποφασισμένη να κάνει το L60 πιο ενεργειακά αποδοτικό από το Model Y και θα χρησιμοποιεί ηλεκτρική αρχιτεκτονική 900 volt. Αναμένεται επίσης να χρησιμοποιεί μια νέα γενιά ηλεκτροκινητήρων, που έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από την ίδια τη Nio.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mazda EZ-6

Τον προηγούμενο μήνα, στο περιθώριο της έκθεσης του Πεκίνου, η Mazda παρουσίασε το EZ-6, ένα σεντάν μοντέλο που αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda...

Η Τουρκία βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τις BYD, Chery, SAIC για εργοστάσια στη χώρα

Η Τουρκία διαρρέει ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τις BYD και Chery για επενδύσεις στη γειτονική χώρα, ώστε οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάσουν...