Ο πρώην πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo και ο πρώην επικεφαλής της ομάδας της Ferrari στην Formula 1 και νυν CEO της Formula 1, Stefano Domenicali, δήλωσαν πως ο Andrea Kimi Antonelli θα “ταίριαζε ιδανικά” στην ιταλική ομάδα.
Ο Luca di Montezemolo βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Μπαχρέιν και από εκεί δήλωσε:
Ο Antonelli είναι οδηγός πρώτης γραμμής, λυπάμαι μόνο που τον βλέπω στη Mercedes. Αν θα τον είχα πάρει; Στα 18 του ίσως όχι, αλλά μετά από μερικά χρόνια στη Sauber θα το έκανα.
Ο Domenicali πρόσθεσε:
Ο Kimi στην Ferrari; Ένας Ιταλός οδηγός με ιταλικό αυτοκίνητο. Υπάρχει ανάγκη για έναν οδηγό που, ειδικά στον σημερινό κόσμο, να αποτελεί πρότυπο για τη νεολαία. Θα ήταν πραγματικά υπέροχο, αλλά νομίζω ότι ο Toto Wolff δεν συμφωνεί τόσο πολύ αυτή τη στιγμή.
Πρέπει να τον αφήσουμε να εξελιχθεί, είναι ένας εξαιρετικός τύπος. Το να τον βλέπεις να μπαίνει στο paddock κρατώντας το χέρι της οικογένειάς του και της μικρής του αδελφής μας θυμίζει τη ρομαντική πλευρά του σπορ, και μετά όταν κατεβάζει το κράνος, πηγαίνει φουλ γκάζι. Πριν τον συγκρίνουμε με πρωταθλητές, είναι σωστό να περιμένουμε, αλλά είναι σίγουρο πως θα γίνει πρωταγωνιστής στον κόσμο μας.
Ο Antonelli βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος των οδηγών μετά από τέσσερις αγώνες, πίσω από τους δύο οδηγούς της McLaren, τον Max Verstappen, τον George Russell και τον Charles Leclerc. Ωστόσο, είναι μία θέση μπροστά από τον Lewis Hamilton.

Ο Domenicali μίλησε και για το αγωνιστικό μέλλον της πρώην του ομάδας.
Βλέπω μια Ferrari πολύ κοντά σε αυτούς που κερδίζουν. Η μόνη συμβουλή που μπορώ να δώσω στον Fred Vasseur είναι να συνεχίσει να δουλεύει με το κεφάλι χαμηλά, χωρίς να επηρεάζεται από την πίεση, κάτι φυσικό για τη θέση του. Είμαι πεπεισμένος ότι σύντομα θα δούμε την Ferrari να κερδίζει και πάλι φέτος.
Για τον Hamilton στην Ferrari, είπε:
Είναι μια εξαιρετική αθλητική πρόκληση. Το να κερδίσει κάποιος άμεσα δεν είναι εύκολο. Πιστεύω πως η επιμονή και η δύναμή του είναι να πιστεύει και να αναπτύσσεται μαζί με την ομάδα.
