Στη Κίνα προστέθηκαν 100 εκατομμύρια νέοι οδηγοί τα τελευταία τέσσερα χρόνια

Σχετικά άρθρα

china car sales

Η Κίνα έχει γίνει η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως και για φέτος, το Bloomberg αναφέρει πως οι Κινέζοι θα αγοράσουν περίπου 23 εκατ. νέα αυτοκίνητα, όταν στις Η.Π.Α, οι πωλήσεις νέων Ι.Χ θα κυμανθούν μεταξύ 16 και 17 εκατ. Μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια, 100 εκατ. νέοι οδηγοί προστέθηκαν στη Κίνα, και πλέον υπάρχουν περισσότεροι από 300 εκατ. οδηγοί, την ώρα που στις Η.Π.Α, ο αριθμός αυτός ανέρχεται στα 319 εκατ. 35 μεγάλες πόλεις της Κίνας, έχουν τουλάχιστον 1 εκατ. αυτοκίνητα, ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως το Πεκίνο και η Shenzhen, ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος.

Η κυβέρνηση της Κίνας προσπαθεί με πολλούς τρόπους να μειώσει την ξέφρενη πώληση νέων αυτοκινήτων, στη προσπάθεια της να μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση και την ατμοσφαιρική ρύπανση, με τα στατιστικά να δείχνουν πως οι Κινέζοι οδηγοί, παρότι έχουν αυξηθεί, έχουν βελτιώσει την οδηγική τους συμπεριφορά με τα θανατηφόρα ατυχήματα από υπερβολική ταχύτητα να μειώνονται κατά 36% τα τελευταία 2 χρόνια, ενώ κατά 39% μειώθηκαν τα ατυχήματα που σχετίζονται με μεθυσμένους οδηγούς.

Στις σχετικές ειδήσεις, οι Αμερικάνοι έχουν κάνει στροφή στα μικρά crossovers, μιας και μέσα στο 2015 αναμένεται να πουληθούν περισσότερα από 3 εκατ. τέτοια αυτοκίνητα.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...