Η Ε.Ε πρακτικά καταργεί το Euro 7 για τα αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήρθαν σε συμφωνία για τους νέους κανονισμούς εκπομπών Euro 7, που πρακτικά καταργεί τα αυστηρότερα πρότυπα για τα αυτοκίνητα και τα επαγγελματικά οχήματα, που είχαν προταθεί τον Νοέμβριο του 2022.

Αυτό σημαίνει πως τα πρότυπα εκπομπών θα παραμείνουν ίδια με αυτά του Euro 6 για τα αυτοκίνητα και τα επαγγελματικά οχήματα και θα αλλάξουν μόνο για τα φορτηγά και τα λεωφορεία. Οι χώρες αποδέχθηκαν επίσης τα νέα όρια εκπομπών σωματιδίων για τα φρένα και τα ελαστικά.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και 8 χώρες της Ε.Ε διαφώνησαν κατά του Euro 7, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ δαπανηρό και τα περιβαλλοντικά οφέλη του είναι αμελητέα.

Ισχυρίζονταν πως το κόστος του εξοπλισμού που απαιτείται να τοποθετήσουν στα αυτοκίνητα ώστε αυτά να πληρούν τα αυστηρότερα πρότυπα του Euro 7 που είχαν προταθεί, θα οδηγούσε σε σημαντική αύξηση των τιμών τους, κάνοντας τα μικρά αυτοκίνητα μη οικονομικά βιώσιμα. Παράλληλα επέμεναν πως το το Euro 7 θα αντλούσε πόρους που θα έπρεπε να δαπανηθούν για την ηλεκτροκίνηση.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...