Η CVC θα ήθελε να πουλήσει τη Formula 1 στη Red Bull

Σχετικά άρθρα

Red Bull

Μόνο ικανοποιημένη δεν πρέπει να είναι η Red Bull Racing από την κατάσταση που επικρατεί στη σημερινή Formula 1. Η αυστριακή ομάδα καταλαβαίνει πως η κυριαρχία της Mercedes AMG μπορεί να τελειώσει με πολύ δύσκολο τρόπο και γι’ αυτό ζητά εξισορρόπηση των power units, προκειμένου να μπορέσει η Renault να φτάσει σε απόδοση τον κινητήρα της Mercedes. Μάλιστα, η ομάδα του Milton Keynes έχει διαμάχη και με τη Renault, ενώ δεν μπορεί ν’ αποκλείσει την έξοδό της από το άθλημα.

Αν νομίζεις ότι το παραπάνω σενάριο είναι μόνο προϊόν επιστημονικής φαντασίας και σκόπιμες απειλές, τότε κάνεις μεγάλο λάθος! Εκτός από τις πολλές φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με την πώληση της Formula 1 στη Red Bull, έρχεται ο Bernie Ecclestone να μιλήσει σχετικά με το θέμα. Το αφεντικό της Formula 1 λέει ότι πράγματι, η CVC, εταιρεία που κατέχει περίπου το 70% του Ομίλου Formula 1, θα ήθελε να πουλήσει το μερίδιό της στη Red Bull GmbH, όπως και ο ίδιος ο 84χρονος.

Θα ήμουν ευτυχισμένος. Το ίδιο και η CVC. Η δουλειά τους είναι να πουλάνε και ν’ αγοράζουν εταιρείες, έτσι, αν κάποιος έρθει με μία καλή προσφορά, τότε είμαι σίγουρος ότι θα πουλήσουν το μερίδιό τους. Θα πρέπει να το κάνουν.

Αν αναρωτιέσαι πώς γίνεται μία ομάδα που συμμετέχει στη Formula 1, ταυτόχρονα να είναι ο βασικός μέτοχος, η απάντηση είναι απλή: ο Dietrich Mateschitz, ιδιοκτήτης της Red Bull, σκέφτεται, σύμφωνα με φήμες, να πουλήσει την αγωνιστική ομάδα, δηλαδή τη Red Bull Racing, και την Toro Rosso, ώστε η Red Bull GmbH να μην έχει καμία σχέση με τα αγωνιστικά του αθλήματος, παρά μόνο με τη διοίκησή της.

Είναι σαφές ότι όλα τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι είναι σίγουρο πως θα γίνουν πραγματικότητα, ωστόσο δε θα πρέπει να θεωρείται και απίθανο, από τη στιγμή που η Red Bull ισχυρίζεται το άθλημα είναι πολύ ακριβό και πως, για ν’ αλλάξει αυτό, πρέπει να γίνουν σημαντικές και ριζικές αλλαγές τα επόμενα χρόνια.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα