H Renault απαντάει στην γκρίνια της Red Bull: Η Red Bull λέει ψέμματα

Σχετικά άρθρα

Abiteboul

Ήταν λογικό πως με την Red Bull να τα έχει βάλει με όλους και με όλα, μετά τη φετινή της εμφάνιση στην Αυστραλία, κάποια στιγμή θα υπήρχαν και αντιδράσεις εναντίον της. Μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Cyril Abiteboul, οι οποίες υπενθύμιζαν στη Red Bull την ιστορία της Renault στη Formula 1, ο Γάλλος απάντησε ακόμη μια φορά στις κατηγορίες της Βρετανικής ομάδας, κατηγορώντας τους ως ψεύτες.

Τα νούμερά μας δείχνουν πως η διαφορά χρόνου ανάμεσα στη Red Bull και τη Mercedes στη Μελβούρνη είναι μοιρασμένη ισάξια ανάμεσα στα προβλήματα οδηγησιμότητας, την απόδοση του κινητήρα και την απόδοση του σασί. Άρα, χρειάζεται όλο το πακέτο βοήθεια και δουλεύουμε με την ομάδα(σ.σ. Red Bull) για να βελτιωθούμε.

Είναι δύσκολο όταν έχεις συνέταιρους που ψεύδονται. Ο Adrian (Newey) είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και ένας καταπληκτικός μηχανικός, αλλά σε όλη του τη ζωή κατηγορεί τους προμηθευτές κινητήρων. Είναι πολύ γέρος για να αλλάξει.

Adrian Newey

Ο Daniel Ricciardo είχε αναφέρει πριν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος τα προβλήματα οδηγησιμότητας του μονοθεσίου του, αλλά είχε αφήσει να εννοηθεί, ότι αυτά οφείλονταν και πάλι στον κινητήρα της Renault και στον τρόπο με τον οποίο περνάει η δύναμή του στην άσφαλτο. Τώρα, ο Abiteboul παίρνει το αίμα του πίσω, αφήνοντας να εννοηθεί το ίδιο για τη Red Bull… και όχι μόνο.

Το να κερδίζεις αγώνες δεν είναι θέμα μόνο του κινητήρα αλλά και του μονοθεσίου και του οδηγού. Πιέσαμε επιθετικά το χειμώνα παρακάμπτοντας κάποια από τα σημαντικά σκαλοπάτια στην εξέλιξη του κινητήρα. Αυτό σημαίνει πως μερικά από τα πράγματα που θα έπρεπε να γίνουν στο δυναμόμετρο, καταλήγουμε να τα κάνουμε στην πίστα. Αυτό δεν είναι εξέλιξη, αλλά είναι ένα καλό μάθημα σε όσους πίεζαν για μια τέτοια στρατηγική.

Νομίζω δεν είναι μυστικό, ότι η Red Bull είναι πολύ επιθετική με την στρατηγική εξέλιξής της. Προσπαθούν να μας κάνουν να εφαρμόσουμε στον κόσμο των κινητήρων, αυτό που εφαρμόζουν στο σασί. Μπορούμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά στον κινητήρα, αλλά αυτό δεν θα γίνει σε ένα χειμώνα.

Για να δούμε αν θα υπάρξει και συνέχεια.

ΠηγήAutohebdo

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...