Πετυχημένη η φετινή χρονιά για την Centaurus Racing Team

Σχετικά άρθρα

Centaurus Racing Team (1)

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της για την ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ήρθε η στιγμή να γίνει ο απολογισμός. Το 2015 η ομάδα έγινε ακόμη πιο ανταγωνιστική. Εξέλιξε το μονοθέσιο της προηγούμενης χρονιάς Nessus και δημιουργεί τον Nessus R. Έπειτα από πολλές ώρες μελέτης και εργασίας τα μέλη συμμετείχαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην κατηγορία Class 1 (πλήρως κατασκευασμένο μονοθέσιο) σε διαγωνισμό Formula SAE, αυτή τη φορά στο διαγωνισμό της Γερμανίας στην πίστα του Hockenheim.

Centaurus Racing Team (2)

Η συμμετοχή αυτή ήταν ιδιάζουσας σημασίας, καθώς στον εν λόγω διαγωνισμό επικρατεί ο υψηλότερος ανταγωνισμός αλλά και ο μεγαλύτερος βαθμός συμμετοχής Πανεπιστημίων από ολόκληρο τον κόσμο, συγκριτικά με τους υπόλοιπους διαγωνισμούς FSAE στην Ευρώπη. Τα μέλη της ομάδας Κένταυρος όχι απλά κατόρθωσαν να τερματίσουν επιτυχώς σε όλα τα αγωνίσματα, αλλά και να καταλάβουν την 27η θέση μεταξύ των 71 ομάδων που συμμετείχαν, αποδεικνύοντας πως με το πέρασμα των χρόνων η ομάδα δεν μένει στάσιμη και γίνεται εμφανώς όλο και πιο ανταγωνιστική, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις της και εξελίσσοντας τόσο το σχεδιαστικό όσο και το κατασκευαστικό κομμάτι.

Centaurus Racing Team (3)

Η σημαντικότερη επιτυχία του διαγωνισμού ήταν πως το μονοθέσιο πέρασε όλους τους τεχνικούς ελέγχους και όχι απλά κατάφερε να τερματίσει με επιτυχία σε όλα τα δυναμικά αγωνίσματα, αλλά και να καταλάβει μια ανταγωνιστική θέση σε καθένα από αυτά.

Centaurus Racing Team (5)

Με την επιστροφή από την Γερμανία τα μέλη γύρισαν με ακόμη περισσότερη ενέργεια και μεράκι για να συνεχίσουν τη μελέτη για τον σχεδιασμό του τρίτου μονοθέσιου, η οποία είχε ήδη ξεκινήσει πριν από το διαγωνισμό.

Αντίστοιχα εγκώμια οφείλεται να δοθούν και στα δύο μέλη της ομάδας Αναδιώτη Γεώργιο και Γιαννακού Νικολέτα για την διαρκεί ενεργή συμμετοχή τους στην ολοκλήρωση του project, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να παραβρεθούν στην Γερμανία.

Centaurus Racing Team (4)

Κλείνοντας, ενεργό ρόλο στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας είχαν οι χορηγοί της ομάδας. Ιδιαίτερα οι χρυσοί χορηγοί ΛΑΖΑΡΟΥ Λ. ΑΦΟΙ ΟΕ και BETA αλλά και όλες οι τοπικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο πρόγραμμα 100×100 και που για άλλη μια χρονιά συνολικά αποτέλεσαν τον μεγαλύτερο χορηγό της ομάδος.

Centaurus Racing Team (6)

Μέλη ομάδας: Πετριτσόπουλος Κωνσταντίνος, Καρδαράς Φώτιος, Παπαδημητράκης Μύρωνας, Σαμαράς Τάσος, Αλιμονάκης Θεώδορος, Αναδιώτης Γεώργιος, Δούκα Στεφανία, Στάμου Φειδίας, Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος, Βασιλόπουλος Διονύσιος, Καλιαμπέτσου Σταματία, Ντιούδης Σταύρος, Σχίζα Αγλαΐα, Γιαννακού Νικολέτα, Μερκούρη Μαρία-Μαρίνα, Κοσμίδης Πασχάλης, Λιόντος Κωνσταντίνος, Χατζηχαραλάμπους Ελευθερία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα. Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Aλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...