Οι απεργίες στη Γαλλία “απειλούν” το Le Mans;

Σχετικά άρθρα

Le-Mans-race-start

Με τα εργατικά συνδικάτα να αντιτίθενται στα μέτρα που θέλει να περάσει η Γαλλική κυβέρνηση και να έχουν αποκλείσει –είτε μέσω συγκεντρώσεων είτε μέσω απεργιών- διάφορα διυλιστήρια στην χώρα, σύννεφα φαίνεται να έχουν συγκεντρωθεί πάνω από δύο μεγάλες διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα στη Γαλλία. Από τη μία, έχουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου που ξεκινά στις 10 Ιουνίου και από την άλλη τον 24ωρο αγώνα του Le Mans.

Οι δύο διοργανώσεις μπορεί να απέχουν ακόμα, αλλά ειδικά για το Le Mans, το πρόβλημα είναι ενδεχομένως πιο μεγάλο αφού στις 5 Ιουνίου διεξάγονται οι επίσημες δοκιμές στο Circuit de la Sarthe. Η Γαλλική κυβέρνηση δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει κάποιο θέμα αλλά υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι οι διαπληκτισμοί μεταξύ συνδικάτων και κυβέρνησης θα συνεχιστούν για “αρκετές ημέρες” ακόμα και μπορεί να ενταθούν κόλας. Εν τω μεταξύ, το Reuters αναφέρει ότι η Γαλλία κινητοποίησε τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου της για πρώτη φορά από το 2010 αλλά στελέχη της κυβέρνησης  λένε ότι δεν υπάρχει περίπτωση έλλειψης. Να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι το μοναδικό “πρόβλημα” για τον αγώνα, αφού έχουν προγραμματιστεί απεργίες ή/και διαδηλώσεις σε πυρηνικά εργοστάσια αλλά και στους σιδηροδρόμους της χώρας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963 στο Motorland Aragon. https://youtu.be/9oOzlTadOak?si=0AApRaqg46XZn85F Ο Γερμανός συμπλήρωσε...