WEC: Με 9 κατασκευαστές η κορυφαία Hypercar κατηγορία στο Le Mans

Σχετικά άρθρα

H FIA ανακοίνωσε σήμερα τις συμμετοχές για τον 24ωρο αγώνα του Le Mans, που θα διεξαχθεί 12-16 Ιουνίου. Στα 37 πληρώματα πλήρους συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής (WEC) θα προστεθούν άλλα 25 πληρώματα για τον θρυλικό αγώνα της Γαλλίας, για να σχηματίσουν ένα grid 62 αυτοκινήτων. Έτσι, στον αγώνα πρόκειται να τρέξουν 186 οδηγοί, με την αναλυτική λίστα συμμετοχών να μην έχει ακόμη συμπληρωθεί.

Στην 92η έκδοση του αγώνα που θα διεξαχθεί στο Circuit de la Sarthe, και θα είναι ο τέταρτος γύρος της σεζόν του 2024, η κορυφαία -Hypercar- κατηγορία του WEC θα περιλαμβάνει εννέα διαφορετικούς κατασκευαστές (Alpine, BMW, Cadillac, Ferrari, Isotta Fraschini, Lamborghini, Peugeot, Porsche και Toyota), ενώ ο αριθμός των πληρωμάτων αναμένεται να αυξηθεί από 19 -που ήταν πέρσι- σε 23, λόγω πρόσθετων αυτοκινήτων από τις Cadillac, Lamborghini και Porsche.

Συνεχίζοντας, στην LMGT3 κατηγορία θα πάρουν μέρος 23 πληρώματα από εννέα εταιρίες, τις Aston Martin, BMW, Corvette, Ferrari, Ford, Lamborghini, Lexus, McLaren και Porsche, ενώ το εξ ολοκλήρου γυναικείο πλήρωμα της Iron Dames θα είναι μεταξύ των φαβορί στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία.

Κλείνοντας για το 2024, λόγω του μεγάλου όγκου συμμετοχών στην κατηγορία Hypercar, η κατηγορία LMP2 ακυρώθηκε από το πρωτάθλημα του WEC, ωστόσο, το εξαιρετικά δημοφιλές Oreca 07s με κινητήρα Gibson θα επιστρέψει φέτος στο Le Mans, με 16 αγωνιστικά να δηλώνουν συμμετοχή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963 στο Motorland Aragon. https://youtu.be/9oOzlTadOak?si=0AApRaqg46XZn85F Ο Γερμανός συμπλήρωσε...