Η VW θα πληρώσει 10 δισ. δολάρια στις Η.Π.Α σε αποζημιώσεις λόγω dieselgate

Σχετικά άρθρα

vw logo usa

Η Volkswagen θα παρουσιάσει αργότερα μέσα στον μήνα, ένα σχέδιο ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να κλείσει το σκάνδαλο χειραγώγησης εκπομπών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, εκεί όπου περίπου 500.000 αυτοκίνητα επηρεάζονται από αυτό.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η VW θα αποζημιώσει περίπου με 6,5 δισ. ευρώ τους ιδιοκτήτες των diesel αυτοκινήτων που επηρεάζονται από το dieselgate. Στη περίπτωση αυτή, η VW είτε θα αγοράσει πίσω τα αυτοκίνητα, είτε θα τα επιδιορθώσει. Η VW θα πληρώσει από 1.000 έως και 7.000 δολάρια το κάθε αυτοκίνητο, με την τιμή του κάθε αυτοκινήτου να καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία του και η κατάστασή του. Τα χρήματα πρώτα θα πάνε σε ένα ειδικό ταμείο που θα συσταθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α, και στη συνέχεια, αφού θα μοιραστούν σε κάθε πολιτεία, θα φτάσουν τελικά στους ιδιοκτήτες των οχημάτων.

Τα υπόλοιπα 3,5 δισ. ευρώ θα πάνε στα ταμεία των ομοσπονδιακών ρυθμιστικών αρχών των Η.Π.Α και της Καλιφόρνια. Η VW θα πρέπει να έχει υποβάλει την πρότασή της μέχρι τις 28 Ιουνίου, σύμφωνα με την καταληκτική ημερομηνία που έχει θέσει ένας ομοσπονδιακός δικαστής από το Σαν Φρανσίσκο.

Η VW έχει την δυνατότητα να επιδιορθώσει περίπου 5.000 αυτοκίνητά της κάθε εβδομάδα, κάτι που σημαίνει πως αν και οι 482.000 κάτοχοι αποφασίσουν την επιδιόρθωση του αυτοκινήτου τους, τότε η διαδικασία επιδιόρθωσης θα μπορούσε να διαρκέσει έως και σχεδόν δύο χρόνια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...