Επίσημο: Η VW συμφώνησε με τις αρχές των Η.Π.Α για το Dieselgate

Σχετικά άρθρα

vw-logo-volkswagen-logo-11

Η είδηση που κυκλοφόρησε από χθες το βράδυ επιβεβαιώθηκε πλέον με τον πιο επίσημο τρόπο, μιας και η VW ανακοίνωσε πως ήρθε σε κατ’αρχήν συμφωνία με τις αρχές των Η.Π.Α για το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.

Η Γερμανική εταιρία στο δελτίο τύπου αναφέρει πως ήρθε σε κατ’αρχήν συμφωνία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), αλλά και με το CARB (California Air Resources Board). Η συμφωνία έγινε με την συμμετοχή της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC – Federal Trade Commission) και θα ενσωματωθεί σε μια σειρά δεσμευτικών διαταγμάτων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την προαναφερθείσα υπηρεσία.

Τους όρους της συμφωνίας δεν τους ανακοίνωσε η Volkswagen, αλλά επιβεβαίωσε επίσης πως έχει έχει φτάσει σε συμφωνία για τα “βασικά χαρακτηριστικά” μιας διευθέτησης σχετικά με μια συλλογική αγωγή που κατατέθηκε για λογαριασμό των πελατών που επηρεάζονται από το σκάνδαλο Dieselgate. Η συγκεκριμένη συμφωνία θα ενσωματωθεί σε μια πιο περιεκτική συμφωνία διακανονισμού κατά τις προσεχείς εβδομάδες.

Οι δύο συμφωνίες είναι ένα θετικό σημάδι, αλλά η Volkswagen εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια σειρά από εμπόδια που άφησαν τα απόνερα του Dieselgate, όπως η μήνυση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Η.Π.Α, των αντιπροσώπων της, αλλά και η έρευνα κρατικών Εισαγγελιών διαφόρων Πολιτειών των Η.Π.Α.

Η εταιρία δηλώνει πως είναι αποφασισμένη να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των πελατών, των αντιπροσώπων της, των ρυθμιστικών αρχών όπως και της Αμερικανικής κοινής γνώμης. Η VW λέει πως οι συμφωνίες αποτελούν ένα σημαντικό βήμα “στο να γίνουν τα πράγματα σωστά” και σημείωσε πως οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η VW έχει συμφωνήσει να αγοράζει πίσω 482.000 αυτοκίνητα λόγω Dieselgate, αλλά και να πληρώσει 5.000 δολάρια αποζημίωση σε κάθε έναν από τους 600.000 κατόχους των αυτοκινήτων της στις Η.Π.Α που επηρεάζονται από το σκάνδαλο. Ο δικαστής στο Σαν Φρανσίσκο που παρουσιάστηκε η πρόταση συμφωνίας είπε πως θα δημιουργηθούν δύο ταμεία, ένα για την διόρθωση των περιβαλλοντικών ζημιών που προκύπτουν από τις υπερβολικά υψηλές εκπομπές ρύπων, και ένα για την προώθηση αποδοτικών καθαρών οχημάτων.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Volkswagen has reached an agreement in principle with the US authorities

In connection with the diesel issue, Volkswagen AG confirms that an agreement in principle with the Department of Justice (Environmental Division), the Environment Protection Agency (EPA), and the California Air Resources Board (CARB), with the full involvement of the Federal Trade Commission (FTC), has been reached in the United States. This agreement in principle will be incorporated into binding consent decrees by the Department of Justice and the FTC in the coming weeks.

Furthermore, Volkswagen has reached an agreement on the basic features of a settlement with the class action plaintiffs in the lawsuit in San Francisco. This agreement will be incorporated into a comprehensive settlement in the coming weeks.

The judge presiding over today’s court hearing in San Francisco, Charles R. Breyer, expressly welcomed this development.

The arrangements in the making in the United States will have no legal bearing on proceedings outside of the United States.

Ongoing investigations by the Department of Justice, Criminal Division, and the State Attorneys General are not prejudiced by these agreements in principle.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr