Η Volkswagen θα πληρώσει $5.000 στους πελάτες που επηρεάζονται από το Dieselgate

Σχετικά άρθρα

Volkswagen vw logo (4)

Μετά από πολλούς μήνες διαβουλεύσεων και συνομιλιών ανάμεσα στην Volkswagen και στις αρχές των Η.Π.Α σχετικά με το σκάνδαλο χειραγώγησης εκπομπών, η γερμανική Die Welt αναφέρει σε δημοσίευμα της, πως η VW συμφώνησε με τις Αμερικάνικες αρχές να πληρώσει από 5.000 δολάρια κάθε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου της που επηρεάζεται από το dieselgate.

Τον περασμένο μήνα ένας δικαστής είχε δώσει προθεσμία μέχρι τις 21 Απριλίου στην VW για να καταλήξει σε συμφωνία με την EPA και την CARB σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει στα 600.000 αυτοκίνητα που επηρεάζονται στις Η.Π.Α από το σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων. Η Die Welt επικαλούμενη πηγή της που βρίσκεται κοντά στις συνομιλίες, αναφέρει πως η συμφωνία θα παρουσιαστεί στον δικαστή Charles Breyer στο Σαν Φρανσίσκο, σήμερα Πέμπτη 21 Απριλίου.

Αν η συμφωνία ισχύει, τότε η VW θα πληρώσει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια στους κατόχους των 600.000 αυτοκινήτων της. Το ποσό αυτό θα δοθεί ως αποζημίωση στους κατόχους των TDI μοντέλων της VW, αλλά το δημοσίευμα δεν αναφέρει με λεπτομέρεια τον τρόπο επιδιόρθωσης των κινητήρων των αυτοκινήτων, ώστε να πληρούν τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων των Η.Π.Α.

ΠηγήDie Welt

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...
Autoblog.gr