Κέρδη για τη Lotus το 2017 και νέα Elise το 2020

Σχετικά άρθρα

lotus-elise-09

Η Lotus είναι μια εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων που τα οχήματά της είναι συνώνυμα με την αγνή οδηγική απόλαυση και το χαμηλό βάρος. Αν και οι κατασκευές της έχουν περίοπτη θέση στις καρδιές πολλών φίλων του αυτοκινήτου, παρόλα αυτά, οι μέχρι τώρα χαμηλές πωλήσεις των τελευταίων ετών δεν άφηναν περιθώριο στην εταιρία να παρουσιάσει κέρδη. Η κατάσταση όμως φέτος αλλάζει και με σύμμαχο την αύξηση των πωλήσεων διεθνώς, η Lotus θα παρουσιάσει κέρδη για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια. Η οικονομική ανάπτυξη θα βοηθήσει στα μελλοντικά σχέδια της και σύμφωνα με το αφεντικό της Lotus Jean-Marc Gales, μια νέα Elise θα είναι έτοιμη το 2020.

Ο Jean-Marc Gales δήλωσε:

Το πλαίσιο της Lotus συχνά αντιγράφτηκε αλλά ποτέ δεν έγινε όμοιο, η σημερινή Elise χάρη στο εξαιρετικό της πλαίσιο και στο καταπληκτικό σε αίσθηση τιμόνι, μας δίνει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Το χαμηλό βάρος, η αίσθηση του τιμονιού, το καλό κέντρο βάρους και η εκπληκτική οδηγική απόλαυση που προσφέρει, είναι όλα μέσα στο DNA του αυτοκινήτου. Είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο που μπορεί να αγοράσει κανείς σε αυτή τη τιμή και πάντα το πιο απολαυστικό στην οδήγηση.

Η σημερινή Elise και το DNA της θα είναι το σημείο αναφοράς και η βάση εξέλιξης της επόμενης Elise. Η νέα Elise δεν θα έχει καμιά ομοιότητα με το σέξι, αλλά βαρύ και ακριβό πρωτότυπο που είδαμε το 2010, αλλά θα δοθεί προτεραιότητα στο χαμηλό βάρος καθώς θέλουν να διατηρηθεί κοντά στα 900 κιλά και όχι πάνω από τον ένα τόνο. Το σασί του αυτοκινήτου θα κατασκευάζεται με την ίδια τεχνολογία διέλασης αλουμινίου όμοια με της πρώτης Elise S1 που βγήκε στην αγορά το 1996 και το πλαίσιο της αποτέλεσε τη βάση για τα επόμενα μοντέλα της Elise. Ο κινητήρας εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα προέρχεται από τη Toyota, καθώς η Lotus είναι πολύ ευχαριστημένη από τη μεταξύ τους συνεργασία.

Η Lotus θα μείνει πιστή στα πρότυπα της και στη φιλοσοφία της για ελαφριά αυτοκίνητα.

Σήμερα μένουμε ακόμα προσηλωμένοι στη κατασκευή ελαφριών κατασκευών, όπως έκανε ο Colin Chapman όταν ξεκίνησε την εταιρία. Είναι η φιλοσοφία που θέλουμε να συνεχίσουμε και θα τη περάσουμε στα αυτοκίνητά μας ανεξάρτητα από τι αυτοκίνητο κατασκευάζουμε,

είπε ο Jean-Marc Gales. Οι παραγγελίες για καινούρια αυτοκίνητα Lotus είναι πολύ περισσότερες από ότι ήταν τα τελευταία 10 χρόνια, ισχυρίζεται ο Gales, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εταιρία πάει καλά και το μέλλον θα είναι ακόμα καλύτερο, με στόχο πάντα το 2020 και τη παρουσίαση της νέας Elise.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...