Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών hyper-GT αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Το Emeya τοποθετείται απέναντι από τα Tesla Model S και Porsche Taycan, Lucid Air και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας αυτής και είναι το πρώτο τετράπορτο σεντάν της βρετανικής εταιρίας από την εποχή του Carlton της δεκαετίας του 1990.

Σήμερα, η Lotus έδωσε στη δημοσιότητα της τιμές της νέα της ναυαρχίδας, ανοίγοντας παράλληλα τις παραγγελίες του αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένοι ένας σε κάθε άξονα, που αποδίδουν 918 άλογα (675 kW) με 986 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε μόλις 2,78 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 256 χλμ/ώρα.

Το Emeya προσφέρεται σε έξι χρώματα, συμπεριλαμβανομένων δύο νέων που είναι πλέον διαθέσιμα ως επιλογές σε ολόκληρη τη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων Lotus, το γκρι Boreal Grey και το πορτοκαλί Fireglow Orange. Τα επιπλέον χρώματα περιλαμβάνουν Solar Yellow, Akoya White, Stellar Black και Kaimu Grey.

Το Emeya είναι διαθέσιμο σε τρεις παραλλαγές:

  • Emeya, η entry-level έκδοση, που ξεκινά από τις 94.950 λίρες στην Αγγλία και από τις 106.400 ευρώ στην Ευρώπη
  • Emeya S, ένα άρτια εξοπλισμένο Hyper-GT μοντέλο, που ξεκινά από τις 107.450 λίρες στην Αγγλία και από τις 126.950 ευρώ στην Ευρώπη
  • Emeya R, η ναυαρχίδα, που ξεκινά από τις 129.950 λίρες στην Αγγλία και από τις 150.990 ευρώ στην Ευρώπη

Διάβασε αναλυτικά

Επίσημο: Lotus Emeya με 918 άλογα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...