Ο διάδοχος των Lotus Emira και Elise θα είναι ένα ηλεκτρικός. Στην αγορά το 2027

Σχετικά άρθρα

Το 2027 η Lotus θα αποκαλύψει ένα νέο σπορ αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Το αυτοκίνητο έχει κωδική ονομασία Type 135 και θα βασίζεται στην E-Sports πλατφόρμα που θα είναι κατά 37% ελαφρύτερη σε σχέση με τη πλατφόρμα της Emira.

Το Type 135 θα αντικαταστήσει τις Emira και Elise και θα προσφέρεται σε εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, απόδοσης 470 και 872 ίππων αντίστοιχα. Θα διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας είτε 66,4 kWh, είτε 99,6 kWh, έχοντας αυτονομία 480 ή 725 χιλιομέτρων ανά φόρτιση.

Η μπαταρία δεν θα είναι τοποθετημένη στο πάτωμα, αλλά πίσω από τον οδηγό, έτσι ώστε ο οδηγός να κάθεται όσο το δυνατόν πιο χαμηλά.

Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Lotus στο Norfolk της Αγγλίας, με το μοντέλο να τοποθετείται απέναντι από τις ηλεκτρικές Porsche Boxster και Caymen και θα πωλείται παράλληλα με την Emira, η οποία θα αποσυρθεί το 2028.

Η εταιρεία εκτιμά ότι μπορεί να πουλά 10.000 έως 15.000 τέτοια αυτοκίνητα παγκοσμίως κάθε χρόνο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...