Δες τον γιο του Colin Chapman να μιλά για το SUV της Lotus

Σχετικά άρθρα

Η Lotus έδωσε το τελευταίο teaser video του SUV της (κωδική ονομασία Type 132), πριν τα αποκαλυπτήρια του οποίου θα γίνουν στις 29 του μήνα. Στο παρακάτω video θα δεις τον Clive Chapman -γιο του ιδρυτή της Lotus, Colin Chapman- να εξηγεί πώς ο πατέρας του θα ήθελε πολύ να είχε την ευκαιρία να σχεδιάσει ένα όχημα όπως το εν λόγω SUV, αν ήταν ακόμα ζωντανός.

Επιπλέον, προς το τέλος του βίντεο, η βρετανική εταιρία δίνει και μια εικόνα teaser φωτογραφία του SUV, μια προεπισκόπηση της σιλουέτας του. Το μοντέλο είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό της βρετανικής εταιρίας, μετά την Evija, και θα έχει -περίπου- το ίδιο μέγεθος με την Porsche Cayenne.

Θα βασίζεται στην Premium πλατφόρμα της εταιρίας, μια από τις 4 που ανακοίνωσε η Lotus τον Απρίλιο του 2021. Το βρετανικό ηλεκτρικό SUV θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, ενώ θα προσφέρεται με μπαταρίες χωρητικότητας από 92 έως 120 kWh, με το σύστημα φόρτισης να υποστηρίζει 800V.

Το αυτοκίνητο φέρει αισθητήρα LiDAR στην κορυφή του παρμπρίζ, και κάμερες αντί για συμβατικούς εξωτερικούς καθρέφτες. Η θύρα φόρτισης είναι τοποθετημένη στο αριστερό μπροστινό φτερό και πιθανότατα να έχεις ήδη προσέξει ότι το νέο μοντέλο της Lotus διαθέτει pop-up χειρολαβές. Τέλος, το αυτοκίνητο θα έχει ενεργή αεροδυναμική και στο εσωτερικό του θα συναντάμε αναδιπλούμενη οθόνη και δερμάτινες επενδύσεις.

Δες ακόμα

Αυτό είναι το εσωτερικό του ηλεκτρικού SUV της Lotus

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...