Η Lotus γιορτάζει τα 75 χρόνια

Σχετικά άρθρα

Το 1948 ο Colin Chapman κατασκεύασε το πρώτο του αυτοκίνητο, ένα τροποποιημένο Austin 7, με τις εργασίες να πραγματοποιούνταν στον ελεύθερο χρόνο του στο κλειστό γκαράζ που ανήκε στους γονείς της φίλης του Hazel, πίσω από το σπίτι τους στο Hornsey του Λονδίνου.

Ο Chapman ονόμασε το αυτοκίνητό του Mark I και άρχισε τις τοπικές δοκιμές, μέχρι να το βγάλει στη παραγωγή. Ακολούθησαν διαφορετικά μοντέλα, το καθένα βελτιωμένο σε σχέση με το προηγούμενο και μέσα σε τέσσερα χρόνια ο Βρετανός σχεδιαστής και μηχανικός έστησε την επιχείρηση που ο ίδιος και η Hazel αποκάλεσαν Lotus.

Το 2023 -ακριβώς 75 χρόνια μετά- η Lotus θα γιορτάσει αυτό το σημαντικό ορόσημο με μια σειρά από συναρπαστικές εκδηλώσεις παγκοσμίως. Οι εορτασμοί προσβλέπουν επίσης στο πώς θα μοιάζει το τελευταίο τέταρτο του πρώτου αιώνα της εταιρείας, καθώς η Lotus συνεχίζει τη μεταμόρφωσή της από μια βρετανική εταιρεία σπορ αυτοκινήτων σε μια παγκόσμια επιχείρηση και μάρκα αυτοκινήτων επιδόσεων.

Κλείνοντας και στο πλαίσιο των εορτασμών, η Lotus αποκάλυψε ένα διακριτικό και εντυπωσιακό λογότυπο για την 75η επέτειο που θα εμφανιστεί σε πολλά περιβάλλοντα τους επόμενους 12 μήνες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...