H ZF αγόρασε την Σουηδική Haldex

Σχετικά άρθρα

(Photo shoot 0115-015) Launch of Haldex Technical Centre at Mira Technology Park, Nuneaton.

Η Σουηδική Haldex είχε στα χέρια της δύο προσφορές εξαγοράς της από την Γερμανία, μια της ZF ύψους 5,29 δις Σουηδικών Κορωνών (€552 εκατ.) και μια Knorr-Bremse ύψους 5,53 δις Σουηδικών Κορωνών (€577 εκατ.), με το διοικητικό της συμβούλιο να αποφασίζει ομόφωνα να ανταλλάξει χειραψίες με την πρώτη.

Ο λόγος, σύμφωνα με την Haldex, ήταν η μεγαλύτερη βεβαιότητα της πρώτης, καθώς η ZF έχει λάβει την βεβαίωση από τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές, ενώ η προσφορά της Knorr-Bremse διέτρεχε τον κίνδυνο να μην ξεπεράσει όλα τα ρυθμιστικά εμπόδια.

Η Knorr-Bremse κατασκευάζει συστήματα πέδησης για σιδηροδρομικά και εμπορικά οχήματα, και αύξησε την προσφορά της την περασμένη εβδομάδα της στις 125 κορώνες ανά μετοχή, ενώ η πρόταση της ZF ήταν στις 120 κορώνες ανά μερίδιο.

Να θυμίσω ότι το 2014 η ZF αγόρασε την TRW έναντι $12,4 δις και έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής στον κόσμο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...