Η Novares είναι μια γαλλική εταιρία που προμηθεύει με πλαστικά μέρη πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, με 1 στα 3 αυτοκίνητα παγκοσμίως να διαθέτει τα πλαστικά ανταλλακτικά που προέρχονται από αυτή.

Λόγω της παγκόσμιας έλλειψης σε τσιπ, οι αυτοκινητοβιομηχανίας αναγκάζονται να σταματήσουν την παραγωγή και να κατασκευάσουν λιγότερα αυτοκίνητα, ακυρώνοντας παραγγελίες στην Novares και έτσι η εταιρία έχοντας δει τις πωλήσεις της να μειώνονται, αποφάσισε να διεκδικήσει αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τους πελάτες της.

Η Novares, που βλέπει τα αποθέματά της να συσσωρεύονται, δήλωσε:

Έχουμε περισσότερες από 2.000 ξαφνικές διακοπές παραγωγής των πελατών μας από την αρχή του έτους, με τις τουλάχιστον 100 από αυτές να μας ανακοινώνονται 48 ώρες πριν συμβούν.

Σύμφωνα με τον Pierre Boulet, CEO της Novares, η εταιρία του δεν θα μηνύσει τους πελάτες της για να αξιώσει αποζημιώσεις, αλλά σκοπεύει να το κάνει μέσω εμπορικών συνομιλιών. Όπως είπε:

Μερικοί από τους πελάτες μας είναι πολύ ευγενικοί, μας προειδοποιούν εκ των προτέρων και είναι έτοιμοι να αντισταθμίσουν το επιπλέον κόστος, αλλά μερικοί θέλουν μόνο έναν αγώνα εξουσίας. Βρισκόμαστε σε έναν macho και κάπως εγωιστικό κόσμο.