Νέο Ford Focus RS ! Το δυνατότερο Focus ever!

Σχετικά άρθρα

Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε η Ford το νέο Focus RS.Πρόκειτε για το ποιο δυνατό focus που θα δει το φως της γραμμής παραγωγής.

H Ford Sport Technologies συνέχισε την παράδοση που έχει στην κατασκευή ειδικών εκδόσεων που πλησιάζουν πολύ στα αγωνιστικά μοντέλα της εταιρίας παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο για τους λάτρεις της ταχύτητας.

Το νέο Focus θα βγει στην αγορά τον Ιανουάριο του νέου έτους (2009) με ένα βελτιωμένο Duratec πεντακύλινδρο τούρμπο κινητήρα 2.500ccέρ που θα αποδίδει 295 ίππους με την ροπή του νέου focus να φτάνει στα 41kgm.

Ξεχωρίζει από επιδόσεις το νέο focus RS αφού επιταχύνει απο 0-100km/ώρα σε λιγότερο απο 6 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα του ξεπερνά τα 250km/ώρα!

Η κίνηση στο RS μεταδίδεται στον εμπρός άξονα.Eδώ έχουμε τους ενδιασμούς μας παρά την χρήση του μπλοκέ διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης (LSD) που εφοδίασε το focus RS η Ford ώστε να μπορέσουν οι 295 ίπποι να περάσουν ομαλά και με ασφάλεια στο δρόμο. Ίσως η χρήση τετρακίνησης θα ήταν η ιδανικότερη επιλογή αλλά το κόστος θα εκτοξευόταν.

Στο εξωτερικό το νέο focus εντυπωσιάζει.Οι αεραγωγοί στο καπό, η αγριεμένη μάσκα και η πίσω αεροτομή θυμίζουν πολύ το αγωνιστικό Focus που παίρνει μέρος στο WRC.

Ιδιαίτερα προσεγμένο είναι και το εσωτερικό, όπου κυριαρχούν τα καθίσματα της Recaro, τα αλουμινένια πεντάλ, το σπορ τιμόνι με το λογότυπο RS.

Ford Focus RS Gallery.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα