Πρωτότυπο Peugeot RC HYmotion4 στο Παρίσι

Σχετικά άρθρα

Ένα τετράθυρο και τετραθέσιο πρωτότυπο σε coupe αμάξωμα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς και υβριδικό κινητήρα παρουσιάζει η Peugeot στο περίπτερό της στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Το RC HYmotion4 αποτελεί μια σχεδιαστική μελέτη πάνω στην αισθητική και την οικονομία καυσίμων – με το σχήμα του να εντυπωσιάζει με την κομψότητά του και τον βενζινοκινητήρα του των 1.600 κυβικών να παίρνει βοήθειες από έναν ηλεκτροκινητήρα 95 ίππων. Το συνολικό αποτέλεσμα φτάνει τους 313 ίππους με εκπομπές CO2 μόλις 109 γρ/χλμ., ή ακόμα και μηδενικές όταν χρησιμοποιείται μόνο ο ηλεκτροκινητήρας – ενώ σε επίπεδο ροπής έχουμε 18 kgm να μεταφέρονται στον εμπρός άξονα και 28,5 kgm στον πίσω.


Το όχημα διαθέτει συστοιχίες μπαταριών λιθίου-ιόντων, αλλά και σύστημα ανάκτησης ενέργειας από το φρενάρισμα, όπως επίσης και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Στην καλή κατανάλωση του RC HYmotion4 (4,5 λίτρα ανά 100 χλμ.) συμβάλλουν τόσο ο πολύ καλός αεροδυναμικός συντελεστής του 0,24, όσο και τα κινούμενα πτερύγια στους αεραγωγούς, ενώ η καλή οδική του συμπεριφορά εξασφαλίζεται από την ανάρτηση με τα διπλά αλουμινένια ψαλίδια εμπρός και πίσω και από το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα των φρένων.

Και για όσους διαβάζουν την λέξη «υβριδικό» και σκέφτονται «φτωχές επιδόσεις», την πατήσατε! 0-100 χλμ./ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 295 χλμ./ώρα!

[via : autoblog.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Peugeot 5008

Η Peugeot παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά του 5008. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium, την ίδια που φέρει το νέο 3008 και...