F1. Renault 2009 με Alonso και Piquet

Σχετικά άρθρα

H Renault δεν έκανε την έκπληξη και διατήρησε στις τάξεις της τους Fernando Alonso και Nelson Piquet για το 2009. Η ανακοίνωση της ομάδας ήταν λιτή και απέριττη και το μόνο που προκάλεσε μια μικρή έκπληξη ήταν η επέκταση του συμβολαίου του Fernando μέχρι το 2010.

Η καταπληκτική πορεία του Fernando Alonso (!) στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος έπεισε τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να παραμείνει στην ομάδα για δύο ακόμη χρόνια έχοντας την ελπίδα ότι η γαλλική ομάδα θα ανακάμψει στη νέα εποχή της Formula 1 από το 2009 και θα του παρέχει τα εφόδια για να βρεθεί και πάλι στην κορυφή του κόσμου…

Η ανακοίνωση της Renault είναι η εξής: Η ING Renault F1 Team με ικανοποίηση ανακοινώνει ότι θα διατηρήσει την ομάδα των οδηγών της ανέπαφη την επόμενη χρονιά με τον Fernando Alonso να υπογράφει την επέκταση του συμβολαίου του το 2009 και το 2010. Ο Nelson Piquet θα παραμείνει στην ομάδα για ακόμη ένα χρόνο.

Flavio Briatore: Η ING Renault F1 Team διαθέτει το πιο συναρπαστικό ζευγάρι οδηγών, μια υπέροχη μίξη εμπειρίας και νεότητας. Η δέσμευση του Fernando για τα επόμενα δύο χρόνια επιβεβαιώνουν την πίστη που έχει στην ομάδα και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί. Μας βοήθησε πολύ σε αυτή τη δύσκολη χρονιά και η ηγετική του μορφή και το ταλέντο του ταίριαξαν με τη σκληρή δουλειά της ομάδας και την αποφασιστικότητά του και απέδωσαν καρπούς στους τελευταίους αγώνες, οι οποίοι έφεραν την ομάδα της Renault πάλι ανάμεσα στις ανταγωνιστικές ομάδες της F1.

Fernando Alonso: Μετά από το δύσκολο ξεκίνημα στη χρονιά, ξεπεράσαμε τα προβλήματα και σταθερά βελτιώσαμε την απόδοσή μας. Οι δύο συνεχόμενες νίκες μας σε Σιγκαπούρη και Ιαπωνία και η πρόσφατη 2η θέση στη Βραζιλία, απέδειξαν το πόσο ανταγωνιστικοί μπορούμε να είμαστε. Στο παρελθόν κερδίσαμε πρωταθλήματα μαζί, όπως βρεθήκαμε μαζί και σε δύσκολες στιγμές, αλλά τώρα είμαστε αποφασισμένοι να δείξουμε ότι μπορούμε να επαναλάβουμε τις επιτυχίες μαζί, τις επόμενες χρονιές.

Αποφάσισα να μείνω στη Renault διότι, όπως έχω επαναλάβει μέσα στη σεζόν, ήταν πάντα η πρώτη μου επιλογή και αισθάνομαι ικανοποιημένος και άνετος μαζί τους. Είναι δεμένη ομάδα με ανταγωνισμό και ψυχολογία νικητή και επίσης είμαι ήρεμος, το οποίο μου ταιριάζει περίφημα.

Nelson Piquet: Προφανώς είμαι ικανοποιημένος που θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ με την ομάδα ING Renault F1 για 2η χρονιά. Παρότι είχα δύσκολη χρονιά, έμαθα αρκετά στην πρώτη μου σεζόν και σκοπεύω να εκμεταλλευτώ σωστά αυτή την εμπειρία την επόμενη χρονιά. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για την υποστήριξή της φέτος και για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει για το μέλλον. Είμαι ήδη ενθουσιασμένος για το 2009 και ανυπομονώ να δουλέψω με την ομάδα το χειμώνα έτσι ώστε να μπορούμε να ξεκινήσουμε την επόμενη χρονιά δυνατά.

[via : MSFREE]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...