Φαίνεται οτι η οικονομική κρίση που διέρχεται ο πλανήτης δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη και την Formula 1. H Honda ανακοίνωσε οτι αποσύρεται απο το σπορ αφήνοντας πια μόνο 9 ομάδες και 18 μονοθέσια στην γραμμή της εκκίνησης….

Η εταιρεία αποφάσισε οτι λόγω της οικονομικής κρίσης θα πρέπει να στρέψουν τις επενδύσεις τους σε νέες εφαρμογές και τεχνολογίες ωστέ να καταφέρουν να επιβιώσουν στην αγορά αυτοκινήτου.

Οι 600 εργαζόμενοι της αγωνιστικής ομάδας ενημερώθηκαν οτι η η μητρική εταιρεία είναι αποφασισμένη να βγάλει στο σφυρί την ομάδα τις επόμενες εβδομάδες περιμένοντας προσφορές για την πώληση της.
Αμα αυτό δεν συμβεί , που είναι και το πιθανότερο λόγω της κρίσης , τότε οι εργαζόμενοι θα κληθούν να βρουν άλλη δουλειά μέσα στους επόμενους 3 μήνες.

Ο CEO Takeo Fukui δεν ξέχασε να ευχαριστήσει όλους τους φίλους της ομάδας που τα περασμένα χρόνια βρέθηκαν κοντά της. Το θέμα πια που δημιουργείται είναι μεγάλο καθώς όλοι αναμένουν ποιος θα είναι ο επόμενος που θα ακολουθήσει την Honda στην πόρτα της εξόδου ενώ τα αφεντικά της F1 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη σύσκεψη για να δουν πιο δρόμο θα πρέπει να ακολουθήσουν για να μην υπάρξει συνέχεια. Να θυμησω μόνο πως η Force India είναι μια ακόμα υποψήφια να τερματίσει την σύντομη αγωνιστική της ζωή , η Scuderia Toro Rosso περιμένει να πωληθεί και να ανεξαρτητοποιηθεί απο την Red Bull Racing και η Renault δεν καλοβλέπει την συνέχεια της συμμετοχής της μιας και το κόστος είναι πια θηλιά στο λαιμό της απο πέρσι.

Δύσκολοι καιροί πια. Περασμένα μεγαλεία και θυμώντας τα να κλαις