Η Volkswagen θέλοντας να ενισχύσει το οικολογικό της προφίλ παρουσίασε στο Ανόβερο το Milano Taxi Concept. Πρόκειται για ένα νέο πρωτότυπο taxi το οποίο κινείται αποκλειστικά με έναν ηλεκτροκινητήρα που απευθύνεται στους οδηγούς ταξί των μεγάλων πόλεων όπως του Μιλάνο, της Νέας Υόρκης, του Τόκιο και της Μόσχας.

Βαμμένο στα χρώματα των ταξί που κυκλοφορούσαν παλιά στο Μιλάνο, το πρωτότυπο εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 85 kW (116 ίππων) ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου που είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Η φόρτιση των μπαταριών μπορεί να γίνει μέσω απλής οικιακής πρίζας με το 80% να έχει επαναφορτίσει μέσα σε μία ώρα. Η αυτονομία του αγγίζει τα 300 χλμ με την τελική ταχύτητα τα 120 χλμ/ώρα.

Από σχεδιαστικής άποψης το πρωτότυπο θυμίζει το παλιό minibus Samba ενώ η μία και μοναδική πίσω πόρτα που διαθέτει βρίσκεται από την μεριά του συνοδηγού έτσι ώστε οι επιβάτες να κατεβαίνουν μόνο από την πλευρά του πεζοδρομίου. Η VW αναφέρει ότι αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία που διαθέτει το Milano δείχνουν την μελλοντική σχεδιαστική στάση της εταιρίας όπως η κατάργηση της κλασσικής γρίλιας.

Όπως θα προσέξετε και στις φωτογραφίες, απουσιάζει το μπροστά κάθισμα του συνοδηγού με τον χώρο αυτό να χρησιμοποιείται ως επιπλέον αποθηκευτικός χώρος. Στο εσωτερικό επίσης συναντά κανείς 2 οθόνες αφής 8″, μια για τον οδηγό και μια για τους πίσω επιβάτες η οποία έχει υποδοχή για πιστωτική κάρτα ενώ μπορεί να ρυθμίζει και το κλιματισμό των πίσω επιβατών. Στο αυτοκίνητο έχει τοποθετηθεί επίσης ταξίμετρο και υπολογιστής ταξιδιού.

Η Volkswagen επιθυμεί να ξεκινήσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων το 2013 με το Milano Taxi Concept ίσως να βρίσκεται μέσα στα πρώτα που θα δούνε το φως της παραγωγής. Φωτογραφίες και δελτίο τύπου στη συνέχεια.

[Πηγή: Volkswagen]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)