Είχα γράψει και παλαιότερα τον τρόπο που μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα του αυτοκινήτου σας με ειδική μεμβράνη από βινύλιο υψηλής αντοχής. Πάλι από το E90 Post, ένας ιδιοκτήτης μιας BMW 330i αποφάσισε να αλλάξει το χρώμα του αυτοκίνητου του και από μπλε να το κάνει μαύρο ματ. Επειδή να το βάψει ήθελε πολλές χιλιάδες δολάρια αποφάσισε να τοποθετήσει αυτοκόλλητη μεμβράνη βινυλίου. Με σύνεργα έναν κόπτη, ένα θερμοπίστολο, νερό με σαπουνάδα και πολύ όρεξη μέσα σε μια εβδομάδα κατάφερε και τελείωσε το project του.

Πολύ θα αναρωτιέστε πόσο του στοίχισε; Λοιπόν σας ενημερώνω ότι δεν του κόστισε περισσότερο από 120$ για την αγορά όλων των υλικών! Μερικές φωτογραφίες στη συνέχεια, ενώ μπορείτε να μπείτε στο forum του E90 Post ώστε να δείτε αναλυτικά την διαδικασία.

[Πηγή: E90 Post]

 • bill triantafillakis

  poli oraio kai poli oikonomiko.

  den mas eipes omos pou mporoume na to broume emeis kai an iparxei kai se alla xromata.
  euxaristo

  • Βασίλη αν μπεις στο Ε90 Post θα δεις όλες τις λεπτομέρειες!

   Βινύλιο βγάζουν πλέον πολλές εταιρίες (μπορείς να βρεις μεγάλη ποσότητα ακόμη και σε μαγαζιά που κάνουν διαφημιστικές πινακίδες, γράμματα κτλ.

 • Γιάννης

  Εγώ πάντως δεν θα τόλμαγα να απλώσω τα χέρια μου σε μία τέτοια κούκλα. :D

 • Mika

  Blammenos einai o typos???Toso wraio xrwma kai tou allakse ta fwta????
  Kagkouras sthn ypertath kseftyla tou…

 • Επειδή ξεκινήσαμε από χόμπυ να ασχοληθούμε με αυτό και τώρα το κάνουμε στα σοβαρά, το κόστος το οποίο αναφέρει ο τύπος δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό. Είναι ίσως ρεαλιστικό για να πάρεις film για επιγραφές το οποίο είναι χειρίστης ποιότητας. Για car wrapping υπάρχουν ειδικά films τα οποία απέχουν έτη φωτός μπροστά σε σχέση με αυτά των επιγραφών. Τα 25 yards υλικού που αναφέρει ο τύπος σε car wrapping film μεταφράζονται σε 650 ευρώ για τον εγκαταστάτη χονδρικής. Απλά θα τον δω να μετανιώνει σε 1-2 χρόνια όταν θα αρχίσει να διαλύεται το υλικό και δεν θα μπορεί να το ξεκολλήσει πάνω από το αμάξι του. Αν ήταν όλα τόσο εύκολα όσο φαίνονται δεν θα υπήρχαν εξειδικευμένες εταιρείες γι’αυτή την δουλειά. Δεν είναι όσο απλό δείχνει.

  • Μάλιστα!! Χαίρομαι που απαντά ένας επαγγελματίας σχετικά με το θέμα. Δηλαδή για να το κάνετε εσείς, πόσο στοιχίζει ένα αυτοκίνητο (κατηγορίας Golf ας πούμε)

 • Το κόστος για αλλαγή χρώματος ξεκινάει από 1200 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τα 2000 ευρώ αναλόγως αυτοκινήτου και τι θέλει ο πελάτης.