Παραμένει ψύχραιμος ο Vettel

Σχετικά άρθρα

Ο Sebastian Vettel βρίσκεται 24 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο και team mate του, Mark Webber, πέντε αγώνες πριν την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, πιστεύει πως η κατάσταση φαίνεται χειρότερη, απ΄ ότι είναι στην πραγματικότητα.

Τα λάθη σε Ουγγαρία και κυρίως στο Spa τον έριξαν στην 5η θέση της βαθμολογίας, και αυτό τον έβαλε στον κυνήγι του πρωτοπόρου. Ο Γερμανός θεωρεί, πως με το παλιό βαθμολογικό σύστημα (10-8-6-5-4-3-2-1) δεν θα τον είχε διαγράψει κανείς από την μάχη για την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος…

“Ας είναι 24 ή 25 και 30 βαθμούς. Δεν με πειράζει.”, δήλωσε ο 23χρονος στην Bild. “Το νέο βαθμολογικό σύστημα ανησυχεί τον κόσμο, περισσότερο απ΄ ότι θα έπρεπε. Τώρα μία νίκη σου δίνει 25 βαθμούς, άρα με το παλιό σύστημα θα ήμουν μόλις 8 ή 9 βαθμούς πίσω. Και δεν θα ήταν τόσο τραγικό.” Δήλωσε επίσης, πως έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του για να κερδίσει τον τίτλο.

“Δεν υπάρχει πανικός. Υπάρχει μόνο ηρεμία και συνεχίζουμε να δουλεύουμε ήσυχα. Πιστεύω στον τίτλο. Στο τέλος όλοι θα είμαστε πολύ κοντά, αλλά είμαι αισιόδοξος.”

Για το Grand Prix της Σιγκαπούρης μίλησε ο Mark Webber. “Είναι ένα circuit πόλης με υψηλή κάθετη δύναμη και λογικά ταιριάζει στο αυτοκίνητό μας. Υπάρχουν κάποιες ομοιότητες με το Μονακό και την Ουγγαρία, όπου εκεί είμασταν πολύ καλοί, και περιμένουμε να είμαστε ισχυροί και εδώ. Επίσης υπάρχει και η πρόκληση της βροχής, και αν τελικά αυτή έρθει θα είναι ενδιαφέρον.”, κατέληξε ο ηγέτης του βαθμολογικού πίνακα.

[Πηγή: espnf1 | Photo Copyright: REUTERS/Alessandro Garofalo]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...