Περισσότερες λεπτομέρειες για το Focus ST Concept έδωσε η Ford στο event που διοργάνωσε για τον τύπο στο Παρίσι. Το αυτοκίνητο αποτελεί προάγγελο του μοντέλου παραγωγής και διαθέτει νέο αεροδυναμικό πακέτο με μεγάλες εισαγωγές αέρα, εξάτμιση τοποθετημένη στο κέντρο, αεροτομή και ζάντες 19″. Στο εσωτερικό τις εντυπώσεις κλέβουν τα δερμάτινα bucket καθίσματα της Recaro, τα οργανάκια στην κεντρική κονσόλα (πίεσης turbo, θερμοκρασία λαδιού και πίεση λαδιού) οι δερμάτινες επενδύσεις, το σπορ τιμόνι αλλά και τα carbon διακοσμητικά.

Μηχανικά τώρα, η Ford εγκατέλειψε τον γερασμένο πλέον 2.5 λίτρων ο οποίος δεν έπαιρνε έγκριση Euro 5, και στην θέση του έχει τοποθετήσει έναν 2.0 λίτρων 4κύλινδρο EcoBoost απόδοσης 250 ίππων με 36 κιλά ροπής. Για να βελτιωθεί η οδηγική συμπεριφορά οι άνθρωποι της Ford τοποθέτησαν νέα σκληρότερη ανάρτηση, νέο σύστημα διεύθυνσης, μεγαλύτερα φρένα και το σύστημα Torque Vectoring Control για καλύτερη διαχείριση της ροπής ώστε η δύναμη να περνά ομαλότερα στον δρόμο.

Το αυτοκίνητο θα βγει στην παραγωγή του 2012 και για πρώτη φορά θα είναι διαθέσιμο, εκτός της Ευρωπαϊκής αγοράς, και στην Αμερική. Φωτογραφίες και περισσότερες λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

Update: Προστέθηκαν live φωτογραφίες

[Πηγή: Ford | Live Photos via: autoblog.nl

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)