Τον Damon Hill μάλλον τον ξέρετε. Για όσους δεν τον ξέρουν, ήταν πρώην οδηγός Formula 1 και μάλιστα παγκόσμιος πρωταθλητής το 1996. Ο Βρετανός λοιπόν, αποφάσισε να αναφερθεί στα τεκταινόμενα του σπορ, και πιο συγκεκριμένα στον Vettel, τη McLaren, τον Button και τον Schumacher.

Ο Sebastian Vettel θα είναι ακόμα πιο δυνατός την επόμενη χρονιά, αφού έχει κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο. Αυτή είναι η άποψη του Damon Hill, ο οποίος θεωρεί ότι Vettel θα έχει λιγότερη πίεση και θα είναι πιο χαλαρός το 2011.

Νομίζω πως ο Vettel είναι πολύ δυνατός”, είπε ο Hill. “Είναι μπροστά τώρα, και το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα του δώσει μια ελευθερία και θα του επιτρέψει να χαλαρώσει λίγο όμως, όχι πολύ, και θα απολαύσει τον εαυτό του. Και όταν ένας οδηγός απολαμβάνει τον εαυτό του είναι κάτι περισσότερο από απειλή, και έτσι η πίεση γίνεται λιγότερη. Είναι μικρός και νομίζω πως θα κατακτήσει κι άλλα πρωταθλήματα πριν εγκαταλείψει.

Αν και ο Hill πιστεύει πως ο Vettel θα ξεκινήσει ως φαβορί το 2011, δεν βγάζει εκτός παιχνιδιού την McLaren και τους οδηγούς της, Lewis Hamilton και Jenson Button.

Η McLaren είναι μια ομάδα που πάντα είναι ικανή να δημιουργήσει πλεονέκτημα ή να είναι πρώτη σε τεχνικά ζητήματα και είμαι βέβαιος ότι θα μας εκπλήσσει με κάποιες νέες εφευρέσεις για το 2011. Είχαμε το F-Duct για φέτος και είμαι σίγουρος πως σκέφτονται όλα όσα μπορούν να κάνουν για να βάλουν ξανά τη McLaren μπροστά. Είμαι σίγουρος πως δεν θα ξεκουραστούν τον χειμώνα.

Ο Hill μίλησε και για τον πρωταθλητή του 2009, Jenson Button.

“Ο Jenson έχει τη δική του προσέγγιση για τους αγώνες και έδειξε ότι είχε την ευκαιρία μέχρι το τέλος, και νομίζω ότι ένας δυνατός οδηγός. Για την πρώτη του σεζόν με μια νέα ομάδα τα πήγε πολύ καλά. Επίσης, κέρδισε το σεβασμό όλων και αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο μπορεί να βασιστεί. Νομίζω πως πάντα θα είναι υποψήφιος.”

Φυσικά ο Hill μίλησε και για τον πρώην μεγάλο του αντίπαλο, Michael Schumacher.

Δεν νομίζω να νιώθει καθόλου ντροπή. Έδειξε ότι είναι δύσκολο να επιστρέφεις. Νομίζω πως είναι εξίσου δύσκολο να κρατήσεις το ρυθμό όσο γερνάς. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να σκεφτεί, αλλά ποτέ δεν τα παρατά. Αυτό είναι που τον καθορίζει. Είμαι σίγουρος πως βλέπει μια πρόκληση για την επόμενη χρονιά. Επίσης, θέλει να μας δείξει ότι κάναμε λάθος και πως θα κερδίσει μερικούς αγώνες το 2011.

[Πηγή: espnf1 | Photo copyright: Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images]