Αλλαγές στα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ φαίνεται ότι ετοιμάζει το Υπουργείο Υποδομών που έχει ως στόχο την μείωση των χρηματικών ποινών στις παραβάσεις εκείνες που δεν αποτελούν εγκληματική ενέργεια, ενώ αυξάνονται τα πρόστιμα για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα:

Αύξηση στην τιμή του προστίμου κατά 50% θα έχουμε στις εξής παραβάσεις:

 • Στάθμευση σε πεζοδρόμιο: Από €80 θα πάει στα €120.
 • Στάθμευση σε ράμπα αναπήρων: Από €150 θα πάει στα  €325.
 • Στάθμευση σε σημείο που εμποδίζει το τραμ: Από €150 θα πάει στα €225.

Μείωση του προστίμου κατά 30% θα έχουμε στις εξής παραβάσεις:

 • Παραβιάσεις ωραρίου τροφοδοσίας: Από €400 μειώνετε στα  €280.
 • Απόρριψη αντικειμένων: Από €400 μειώνεται στα €280.
 • Έλλειψη μέτρων παθητικής ασφάλειας: Από €700 μειώνεται στα €490

Παραμένουν ίδια:

 • Παραβίαση STOP: €700
 • Επικίνδυνος ελιγμός: €700
 • Παραβίαση σιδηροδρομικής διάβασης: €700
 • Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: €700
 • Οδήγηση με αλκοόλ: €700

Παράλληλα εξετάζεται να μειωθεί κατά 50% στον χρόνο αφαίρεσης οδήγησης για επαγγελματίες οδηγούς που ασκούν βιοποριστικό επάγγελμα .

Τις οριστικές αποφάσεις θα τις λάβει διαρκής επιτροπή αναθεώρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και θα τεθούν σε ισχύ από το καλοκαίρι του 2011.

 • johnnyxp64

   τι πραγματικα θα σας “κοστισουν” τα παρακατω:

  Παραβίαση STOP: € Πιθανος ΘΑΝΑΤΟΣ
  Επικίνδυνος ελιγμός: € Πιθανος ΘΑΝΑΤΟΣ
  Παραβίαση σιδηροδρομικής διάβασης: € ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ
  Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: € Πιθανος ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΙΓΟΥΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ
  Οδήγηση με αλκοόλ: € ΘΕΣ ΣΚΟΤΩΜΑ αρα ΘΑΝΑΤΟΣ

   

 • 20vtgp

  Κλασικό φαινόμενο για το κράτος με νοοτροπία επιχείρησης – καταστήματος…έχουμε και πάλι αλλαγές στον τιμοκατάλογο…ας βελτιώσουν και τις επιδόσεις τους στην κάλυψη απόκρυψη των μλόκων τους στις Ε.Ο. ώστε να το ολοκληρώσουν!
  Ένα κράτος που ένδιαφέρεται μόνο για να εισπράτει ”καλά” και κυρίως εύκολα…
  Κανένα πραγματικό ενδιαφέρον ώστε επιτέλους οι οδηγοί να αποκτήσουν σωστή οδηγική παιδεία μέσω υποδομών και ενημέρωσης (πχ αυτοκινητοδρόμια και σεμινάρια) και συστημάτων εκπαίδευσης (πχ σχολές οδήγησης) ώστε να μη βλέπουμε όλα αυτά τα κωμικοτραγικά, καθημερινά, στους δρόμους περιστατικά…κανένα πραγματικό ενδιαφέρον για την ασφάλεια όλων μας στους δρόμους όπως βελτίωση οδικών δικτύων, σωστοί έλεγχοι των οδηγών και οχημάτων στα ”κρίσιμα” σημεία αυτών…τίποτα! Είναι δηλαδή τόσο δύσκολο να υποχρεώσουν με ένα μικρό κόστος σε ετήσιο και σωστό έλεγχο κτέο όλα τα οχήματα…ψιχαλίζει και φοβάσαι για το ποιός απο αυτούς που θεωρούν ότι τα λάστιχα είναι για να γεμίζουν το θόλο (και τα αλλάζουμε μόνο άν γιορτάσουν τα 4 χρόνια χρήσης – όχι αν αυτά φθαρούν συντομότερα ή ξεραθούν) θα πέσει πάνω σου (είναι οι ίδιοι παντογνώστες – άσχετοι που έχουν για όλα άποψη χωρίς σοβαρά επιχειρήματα…τωρα με τα αυξημένα πρόστιμα αυτοί θα εντυπωσιαστούν από την κρατική μέριμνα για την οδική ασφάλεια!)
  Η εύκολη λύση μόνο! = πρόστιμα. Ας μείνουμε να θαυμάζουμε την οδηγική παιδεία και νοοτροπία πολλών άλλων κρατών όπως και τις υποδομές τους και εμείς ας ανανεώνουμε τον τιμοκατάλογο…
  Πλήρώνουμε διόδια για απαράδεκτα οδικά δίκτυα και έργα τα οποία έχουν πληρωθεί ξανά, παλιότερα, μέσω των φόρων…πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας γιατί η βενζίνη είναι μόνο στο 1,60€ και έτσι παίρνουν λίγους φόρους…(+ φυσικά και πολλούς άλλους στο αυτοκίνητο)
  Και φυσικά πολλοί από αυτούς που προανέφερα ώς άσχετους θα διαφωνήσουν κάθετα μαζί μου γιατί σκέφτονται μόνο γενικά…εγώ δεν είμαι κατά των προστίμων…αντιθέτως…παρατηρώ μάλιστα και διαφορά, προς το καλύτερο (κυρίως αλκοόλ) απο τότε που αυτά ανέβηκαν τελευταία…αφού οι περισότεροι γύρω μας πρέπει να τιμωρηθούν για να μάθουν…επειδή όμως υπάρχουν αυτοί οι καθυστερημένοι δε σημαίνει ότι δε θα βελτιώσουμε πρώτα όλα τα υπόλοιπα και θα λειτουργούμε μόνο με αυτή τη μέθοδο! Είναι άλλωστε αυτονόητο πως πρέπει να τιμωρήται παραδειγματικά όποιος παραβιάζει τον ΚΟΚ σε αυτά τα επίπεδα με ότι συνεπάγεται αυτό…είναι όμως και προκλητική η στάση τους που τόσα χρόνια μένει ίδια με αυτές τις μεθόδους και χωρίς βελτίωση σε κανένα άλλο επίπεδο!…Ελλαδιστάν ή αλλιώς Χαράτσιλαντ φαινόμενα…καμία πρόληψη…μόνο τιμωρία και αφού συνήθως γίνει το κακό…
  Συγνώμη, άν έγινα κουραστικός…

 • Η φωτο ειναι απο την Αττικη Οδο.Φαινεται και η χιλιομετρικη Ε(=Ελευσινα) 5,2.

  • η φωτό είναι από το google images :P :D από εκεί την βρήκα! :lol:

 • Σωστα.Αλλα η φωτογραφια δειχνει εκει που ειπα και ποιο πανω

 • Sotronic

  Κλασσική Ελληνική περίπτωση όπου άνθρωποι χωρίς παιδεία εφαρμόζουν νόμους σε ανθρώπους χωρίς παιδεία! Εμπρός λοιπόν κάφροι νεοέλληνες τώρα που σας μείωσαν και το πρόστιμο, πετάξτε κι αλλα σκουπίδια από το αυτοκίνητο σας ! Αλλα τι λέω, ούτως ή άλλως ποτέ δεν εφαρμόστηκε στην πράξη αυτός ο νόμος…