H Red Bull αρνείται ότι έσπασε τη συμφωνία για τα έξοδα

Σχετικά άρθρα

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull Racing διέψευσε τους ισχυρισμούς που έλεγαν ότι η ομάδα καταπάτησε την οικονομική συμφωνία για να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2010.

Ο πρώην πρόεδρος της FIA, Max Mosley, δήλωσε πως η Red Bull δεν τήρησε τη συμφωνία των μελών της FOTA για την μείωση των εξόδων. Αναφορές από την Ιταλία αναφέρουν πως η RBR ξόδεψε €60.000.000 πέρα από τη συμφωνία. Επίσης, λένε πως και η Mercedes θα μπορούσε να σπάσει και αυτή τη συμφωνία γιατί το K.E.R.S είναι κάτι που λογικά θα τους κοστίσει.

Μάλιστα η HRT είναι πλέον εκτός FOTA (Formula One Team Association), λέγοντας ότι η ένωση αυτή είναι περισσότερο για τις μεγάλες παρά για τις μικρές ομάδες.

Το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE ισχυρίζεται πως η φυγή της HRT μπορεί να είναι η αρχή μιας βαθύτερης διάσπασης της FOTA.

Τα μέσα αναφέρουν πως η RBR θα πρέπει να αφαιρέσει τα €60.000.000 που ξόδεψε επιπλέον το 2010, θα πρέπει να τα αφαιρέσει από τον προϋπολογισμό του 2011. Ο Christian Horner δήλωσε:

Έχουμε εργαστεί σύμφωνα με τα όρια που είχαμε βάλει. Η Red Bull έχει εκτελέσει τον προϋπολογισμό της με σύνεση και αυτό είναι που εξέπληξε μερικούς και είναι λογικό όταν είσαι μπροστά και κερδίζεις αγώνες.

Ο CEO της Virgin, Graeme Lowden, τόνισε ότι ακόμα και η παραβίαση του πνεύματος της συμφωνίας θα ήταν κάτι το “εξαιρετικά απογοητευτικό”.

Ο Horner επιβεβαίωσε ότι δεν έχουν υπογράψει κάποια νέα συμφωνία.

Το θέμα θα πρέπει να διευθετηθεί γρήγορα γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει ασάφεια. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί κάποια λύση και νομίζω ότι θα βρεθεί.

[Πηγή: motorsport | Photo copyright: Paul Gilham/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...