Όταν μιλά ο CEO της Fiat και της Chrysler, Sergio Marchionne πάντα βγάζει ειδήσεις. Στο Detroit όπου βρέθηκε στις αρχές της εβδομάδας σε συνεντεύξεις του αποκάλυψε ότι η Jeep θα προσθέσει δύο νέα μοντέλα στην γκάμα της.

Το πρώτο μοντέλο θα είναι ο αντικαταστάτης του θρυλικού Wagoneer. Το αυτοκίνητο θα είναι 7-θέσιο και έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2013. Όπως καταλαβαίνεις, λίγες είναι οι λεπτομέρειες που υπάρχουν για το νέο αυτοκίνητο, πέραν του ότι θα δανείζεται την ίδια πλατφόρμα με αυτήν που χρησιμοποιεί το Grand Cherokee και το Dodge Durango. Μηχανικά να περιμένουμε 2 κινητήρες, ένας Pentastar V6 3.6 λίτρων απόδοσης 294 ίππων καθώς και τον θηριώδη HEMI V8 5.7 λίτρων των 365 ίππων.

Το δεύτερο μοντέλο που θα βγει στην παραγωγή, θα είναι η πολυαναμενόμενη αναβίωση του Scrambler. Ο Marchionne δεν ήταν ξεκάθαρος για το μοντέλο αυτό, αλλά δήλωσε ότι υπάρχουν περισσότερες από 50% πιθανότητες το μοντέλο αυτό να περάσει στην παραγωγή, το οποίο θα βασίζεται στο πρωτότυπο Gladiator concept που είχε παρουσιαστεί το 2005.

Jeep Wagoneer generations

Jeep Gladiator Concept 2005

[Πηγή: Picktrucks , AutoNews]