Σήμερα ξεκαθάρισε το αγωνιστικό τοπίο της Citroen για το WRC του 2011. Το σήριαλ του Kimi Raikkonen, έφτασε στο τέλος αφού σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα, ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο WRC με μια Citroen DS3 WRC. Στην ουσία η ομάδα του θα είναι ιδιωτική και θα ονομάζεται ICE 1 Racing, ενώ θα υπάρχουν ακόμη 2, όπου θα οδηγούν οι Petter Solberg και ο Peter Van Merkstyn. Από τους τρεις οδηγούς, μόνο ο Solberg θα λάβει μέρος και στους 13 αγώνες του πρωταθλήματος με τον Raikkonen να συμμετέχει σίγουρα σε 10 από αυτούς, ενώ αν τα πράγματα πάνε καλά ίσως συμμετάσχει και στους υπόλοιπους.

Επίσης σήμερα, η Citroen παρουσίασε την εργοστασιακή ομάδα της για το WRC 2011 με τους Sebastien Loeb και Sebastien Ogier να είναι οι εκλεκτοί των Γάλλων, για ακόμη μια φορά, που θα οδηγούν για λογαριασμό την Citroen Sport.

Οι τρεις ιδιωτικές ομάδες, έγιναν για τον λόγο ότι η Citroen κατάργησε την “δορυφορική” ομάδα της. Citroen Junior. Οι τρεις νέες ιδιωτικές εταιρίες θα πρέπει μόνες τους να καλύπτουν τα έξοδα τους βρίσκοντας δικούς τους χορηγούς, αλλά κατά την διάρκεια των αγώνων θα υποστηρίζονται τεχνικά από την εργοστασιακή Citroen.

Η Citroen μέχρι στιγμής έχει κατασκευάσει τα 4 από τα 5, DS3 WRC, και έτσι στο Rally Σουηδίας θα λάβουν μέρος ο Petter Solberg και ο Kimi Raikkonen όπως συμφώνησαν με τον Peter Van Merkstyn.

[Πηγή: crash.net]