Επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας λόγω Πάσχα

Σχετικά άρθρα

Από σήμερα, M.Πέμπτη το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων που είχαν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και την Μ.Τετάρτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Ωστόσο με απόφαση, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρ.Παπουτσή, δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για τις εξής παραβάσεις:

  • Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
  • Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
  • Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
  • Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
  • Μη καταβολή διοδίου τέλους

[Πηγή: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

21-04-2011: Ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με επιστροφή στοιχείων κυκλοφορίας οχημάτων ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα :

Επιστρέφονται από σήμερα (21-04-2011) οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και 20-04-2011.

Δεν εκτελούνται οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 20-04-2011.
ΔΕΝ επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για τις εξής παραβάσεις

  • Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
  • Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
  • Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
  • Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
  • Μη καταβολή διοδίου τέλους

Η εκτέλεση αποφάσεων, που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές δεν επηρεάζεται, (εξακολουθούν να ισχύουν), καθώς επίσης και η προηγούμενη καταβολή του διοικητικού προστίμου που έχει επιβληθεί, πριν την επιστροφή των αφαιρεθέντων (από τις Αστυνομικές Αρχές) στοιχείων.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα. Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Aλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...