Πλαφόν σε 13 νομούς στα καύσιμα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης

Σχετικά άρθρα

Σε επιβολή ανώτατης τιμής επ’αόριστον στα καύσιμα σε 13 νομούς ανακοίνωσε το νωρίτερα σήμερα το Υπουργείο Ανάπτυξης. Πρόκειται για τους νομούς Κυκλάδων, Κεφαλλονιάς, Κέρκυρας, Λέσβου, Γρεβενών, Έβρου Ευρυτανίας, Φωκίδος, Δωδεκανήσου Λασιθίου, Ρεθύμνου, Σάμου και Χίου. Το πλαφόν θα ισχύει από αύριο 4/5/2011 και δεν θα αρθεί μέχρι να πέσουν οι τιμές.

Η μέση πανελλαδική τιμή την περασμένη εβδομάδα διαμορφώθηκε σε 1,72 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη 95, ενώ στους 13 νομούς οι ανώτατες τιμές κινούνται στα επίπεδα των 1,80-1,89 ευρώ το λίτρο.

Για πρώτη φορά επίσης επιβάλλεται και ανώτατη τιμή χονδρικής (εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών) και συγκεκριμένα σε 5 από τους 13 νομούς. Στους υπόλοιπους η ανώτατη τιμή αφορά τη λιανική.

Σε πέντε από αυτούς τους νομούς επιβλήθηκε και ανώτατη τιμή πώληση χονδρικής: Δωδεκάνησα (1,654 ευρώ), Λασίθι (1,718 ευρώ), Ρέθυμνο (1,704),Σάμος (1,664) και Χίος (1,669 ευρώ).

Μέσα στην εβδομάδα θα τοποθετηθούν ηλεκτρικές σημάνσεις με τα 3 φθηνότερα πρατήρια των επομένων χιλιομέτρων στην Αττική Οδό, μέτρο το οποίο θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους κλειστούς αυτοκινητοδρόμους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα. Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Aλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...