Μπορεί ο Fernando Alonso να ξεκινάει για 3 φορά φέτος από την 5η φορά, όμως, τα πράγματα φαίνεται να έχουν βελτιωθεί ελαφρώς για τη Ferrari. Η διαφορά από τις κορυφαίες ομάδες -τουλάχιστον στις κατατακτήριες- φαίνεται να έχει μικρύνει και ο Ισπανός είναι ικανοποιημένος από αυτό το γεγονός. Ο “El Nano” δεν αποκάλυψε ποια στρατηγική θα ακολουθήσει, αλλά ας δούμε ποια ήταν τα λόγια του.

Η 5η θέση δεν είναι το αποτέλεσμα που σε αφήνει ικανοποιημένο, αλλά σήμερα είμαι χαρούμενος γιατί αισθάνθηκα ότι το μονοθέσιο ήταν πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με τις 3 προηγούμενες κατατακτήριες. Περάσαμε στο Q2 χωρίς να χρησιμοποιήσουμε μαλακά ελαστικά. Έχουμε κάνει ένα μικρό βήμα προς τα εμπρός όσον αφορά την απόδοση του μονοθεσίου. Ακόμα δεν είναι αρκετό και πρέπει γρήγορα να κάνουμε κάτι μεγαλύτερο, αλλά σίγουρα είναι μια ώθηση εμπιστοσύνης για όλη την ομάδα, η οποία εργάζεται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Θα έλεγα ότι αυτό είναι το πρώτο σημάδι του φωτός στην άκρη του τούνελ σε αυτό το πρώτο μέρος της σεζόν. Η 5η θέση σημαίνει, επίσης, ότι θα αποφύγω τη βρώμικη πλευρά της πίστας, η οποία είναι συνήθως ένα μεγάλο μειονέκτημα εδώ. Είναι δύσκολο να πούμε ποια θα είναι η καλύτερη στρατηγική αύριο, διότι δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθούν τα ελαστικά. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, αλλά και πολύ ευέλικτοι.

[Πηγή: Ferrari]