Αντιδράσεις για την κατασκευή της πίστας του Austin

Σχετικά άρθρα

Φαίνεται πως η πίστα στο Austin του Texas δεν αρέσει σε όλους. Όχι, οι άνθρωποι δεν έχουν κάτι με τη Formula 1, όμως, τα χρήματα είναι ο λόγος που δεν θέλουν την κατασκευή της πίστας για το 2012. Στην οικονομία της πολιτείας του Texas υπάρχει έλλειμμα $27.000.000.000 και φυσικά πρέπει να μειωθούν τα έξοδα για να μειωθεί το μεγάλο αυτό έλλειμμα.

Ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι το κράτος θα δίνει $25.000.000 κάθε χρόνο για την υποστήριξη της εκδήλωσης και αν σκεφτούμε ότι η σύμβαση που έχει υπογραφεί έχει διάρκεια 10 ετών, προκύπτει ότι το συνολικό κόστος θα αγγίξει τα $250.000.000.

Πολλοί αντιδρούν για τα νούμερα αυτά, με τον Clay Robison από το Texas State Teachers Association να δηλώνει:

Τα χρήματα αυτά θα ήταν καλύτερο να δαπανηθούν για τα σχολεία. Είμαι οπαδός του baseball, και θα ήμουν αντίθετος στο να ξοδεύονται τόσα λεφτά για ένα γήπεδο.

Ο Γερουσιαστής Dan Patrick, υπογραμμίζει ότι:

Αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει να κάνουμε. Πως μπορείς να δικαιολογήσεις τα $25.000.000; Αυτά τα χρήματα είναι 500 δάσκαλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κρατική χρηματοδότηση αγγίζει τα $300.000.000 το χρόνο και οι κρατικοί υπάλληλοι είναι βέβαιοι πως τα έξοδα μπορούν να αντληθούν από τα χρήματα αυτά. Ο Allen Spelce, εκπρόσωπος της κρατικής Comptroller Susan Combs, δήλωσε:

Υπάρχει ακόμα η χρηματοδότηση. Αυτό που κάνουμε είναι ότι είμαστε μπροστά $25.000.000. Θα μπορούσε ενδεχομένως να φέρουμε και περισσότερα χρήματα.

Παρά τις αντιδράσεις, το Grand Prix του Austin δεν κινδυνεύει.

[Πηγή: thef1times]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα